דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק שכיף לאכול גם כשלא קר

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 213 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בסיר גדול מחממים שמן, קוצצים את הבצל ומטגנים מעט עד שנעשה שקוף, מוסיפים את פרוסות השום, לאחר כדקה את קוביות תפוחי האדמה ומטגנים מעט.
  • 2 מוסיפים את האפונה (לאחר השרייה של שעה במים פושרים) לאחר סינון, מערבבים היטב, מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה.
  • 3 מוסיפים את העלים הקצוצים עם התבלינים, מערבבים ומנמיכים את האש. מבשלים עד שהאפונה מתחילה להתמוסס ולהתפרק. לא לשכוח לבדוק בין לבין ואם חסר מים - להוסיף.
  • 4 טוחנים מעט בבלנדר יד ומגישים חם. שימו לב: המרק יוצא מאוד סמיך. אם רוצים אותו יותר נוזלי תמיד אפשר להכין פשוט עם יותר נוזלים.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. מה מספק המתכון? המתכון מתבסס על אפונה יבשה ירוקה, אפונה היא קטנית ומכאן שהיא עשירה בפחמימות מורכבות, סיבים תזונתיים ומינרלים חשובים כמו מגנזיום, אשלגן, סידן, ברזל ואבץ, הנחוצים לצורך תפקוד תקין של הגוף. הפחמימות המורכבות שבקטניות בשילוב עם הסיבים המסיסים, תורמים ליצירה של תחושת שובע ממושכת ומסייעות. הסיבים התזונתיים מצידם הם בעיקר מהסוג המסיס ולכן מסייעים באיזון רמות סוכר וכולסטרול בדם. יתרונות המתכון: טבעוני, דל שומן, מתאים גם לסוכרתיים ולטרום-סוכרתיים, קל להכנה ולא פחות חשוב... טעים!

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות נטלי שמש

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)8741
חלבונים (גרם)3.8 1.78
פחמימות (גרם)168
מתוכן סוכרים (גרם)5.09 2.39
שומנים (גרם)1.24 0.58
מתוכם שומן רווי (גרם)0.1 0.05
נתרן (מ"ג)294.61138.03
סיבים תזונתיים (גרם)3.82 1.79
מים (גרם)190.5289.26
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)28.3113.27
ויטמין B (מ"ג)2.050.96
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.05
ויטמין B3 (מ"ג)1.330.62
ויטמין B5 (מ"ג)0.190.09
ויטמין B6 (מ"ג)0.220.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)42.7320.02
ויטמין C (מ"ג)12.045.64
ויטמין E (מ"ג)0.120.06
ויטמין K (מק"ג)27.4312.85
סידן (מ"ג)32.0315.01
ברזל (מ"ג)1.070.5
מגנזיום (מ"ג)29.5413.84
זרחן (מ"ג)84.8739.76
אבץ (מ"ג)0.80.38
אשלגן (מ"ג)255.37119.64
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.4% 5% 15.3% 64.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.06 (0.08 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה