דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כעכים מתוקים
כעכים מתוקים
כעכעת של עיראקים

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 35 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל)

  • קמח לבן - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
  • שמרים טריים - 1/2 שקית - סה"כ (25 גרם)
    או כף גדושה שמרים יבשים
  • סוכר - 1/4 כוס - סה"כ (45 גרם)
  • מלח - קורט
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • מים - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
    פושרים
  • חוואיג` אפייה - כפית אחת
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשים בקערה את הקמח עם השמרים, להוסיף את הסוכר, החוואיג` אפייה והמלח ולערבב.
  • 2 להוסיף את השמן ואת המים הפושרים וללוש לבצק רך (אם הבצק קשה יש להוסיף מים, ואם הבצק רך להוסיף מעט קמח).
  • 3 לכסות את הקערה ולהמתין להתפחה של כחצי שעה.
  • 4 לרפד תבנית בנייר אפייה, להכין כעכים בקוטר של 5 ס"מ ולהניח בתבנית את הכעכים (במרווחים).
  • 5 לתת לכעכים לנוח כרבע שעה לפני האפייה.
  • 6 לאפות אותם בחום בינוני של 180 מעלות למשך כ- 20-25 דקות (תלוי בתנור), עד שהכעכים מקבלים צבע זהוב.
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את החוואיג` אפייה.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)118340
חלבונים (גרם)2.14 6.14
פחמימות (גרם)1748
מתוכן סוכרים (גרם)1.79 5.13
שומנים (גרם)4.78 13.69
מתוכם שומן רווי (גרם)0.29 0.83
נתרן (מ"ג)31.2989.72
מים (גרם)7.1920.62
ויטמין B (מק"ג)0.340.98
ויטמין B2 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)0.250.73
ברזל (מ"ג)00
מגנזיום (מ"ג)0.070.21
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.040.12

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 20.1% 9% 70.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.