דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
טרייפל קראמבל תפוחים, קצפת וקרמל
טרייפל קראמבל תפוחים, קצפת וקרמל
מעדן אישי ומתוק

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 187 גרם למנה\יחידה (8-10 כוסות שמפניה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • קראמבל תפוחים:
  • 1 מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • 2 יוצרים קראמבלס מהחמאה, קמח ואבקת הסוכר (קראמבלס זה בעצם בצק פריך פירורי).
  • 3 מערבבים את קוביות התפוחים עם הקראמבלס, מכניסים לתבנית בשכבה אחת ומעבירים להזהבה בתנור לכ- 20 דקות.
  • רוטב קרמל:
  • 1 לסיר עם ידית אחיזה מכניסים את הסוכר והמים ובעצם ממיסים את הסוכר על להבה בינונית.
  • 2 כאשר הסוכר נמס - מגבירים את הלהבה ובעזרת הידית בלבד (לא ישירות עם כף על מנת לא ליצור קריסטליזציה) מערבבים את הסוכר בתנועות סיבוביות עד לקבלת צבע ענברי (חום בהיר - 5-7 דקות).
  • 3 מוסיפים את החמאה והשמנת המתוקה (בזהירות כי הסירופ יבעבע) ומערבבים בעזרת מקצף.
  • 4 לפני הזילוף מעל הקצפת ממתינים מספר דקות אך שמים לב שהרוטב לא מסמיך על מנת שנוכל לקשט איתו.
  • קצפת:
  • 1 לקערת המיקסר עם מקצף מכניסים את השמנת המתוקה ומתחילים להקציף על מהירות גבוהה, לאחר כמה שניות מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
  • סידור והגשה:
  • 1 מסדרים בשכבה הראשונה את הקראמבלס תפוחים.
  • 2 בשכבה השנייה מזליפים את הקצפת.
  • 3 בשכבה השלישית מזלפים את רוטב הקרמל וכך ממשיכים עוד פעם אחת.
  • 4 בתיאבון חיוך

את המתכון מצאתי כמובן איך לא בפינטרסט שלי מהבלוג Bakers Royal. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ענבל רובין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)503269
חלבונים (גרם)3.37 1.8
פחמימות (גרם)4926
מתוכן סוכרים (גרם)28.34 15.14
שומנים (גרם)33.17 17.71
מתוכם שומן רווי (גרם)19.66 10.5
כולסטרול (מ"ג)99.34 53.06
נתרן (מ"ג)15.058.04
סיבים תזונתיים (גרם)1.97 1.05
מים (גרם)70.3737.59
ויטמין A (מק"ג)2.471.32
ויטמין B (מ"ג)0.20.11
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.070.04
ויטמין B5 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.471.32
ויטמין C (מ"ג)3.782.02
ויטמין E (מ"ג)0.150.08
ויטמין K (מק"ג)1.810.97
סידן (מ"ג)5.132.74
ברזל (מ"ג)0.10.05
מגנזיום (מ"ג)4.112.2
זרחן (מ"ג)9.044.83
אבץ (מ"ג)0.030.02
אשלגן (מ"ג)88.3847.2
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 37.7% 3.8% 56.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.63 (0.65 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.