דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעמול תמרים
מעמול תמרים
מעמולים במלית ממרח תמרים

מצרכים למתכון

70 מנות/יחידות, 32 גרם למנה\יחידה (כ- 70 מעמולים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים בקערה סולת, קמח רגיל וקמח תופח יחד. מוסיפים את החמאה ומפוררים בעזרת תערובת הקמח. מוסיפים את מי הורדים, השמן והמים, ולשים לבצק אחיד (בצק פריך - רצוי לא ללוש יותר מדי).
  • 2 מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה. מתחילים לרדד כרבע שעה לאחר ההוצאה מהמקרר.
  • 3 מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה.
  • 4 מרדדים כל כדור בצק לעלה דק, קורצים עיגולים וממלאים במלית (בערך כפית). סוגרים כל עיגול לחצי סהר כמו כיסונים (את שאריות הבצק מאחדים לכדור לשימוש נוסף). הופכים את הסהר הממולא, כך שהתפר יהיה כלפי מטה ומעצבים בעזרת הידיים לצורת עלה. בעזרת צבתית משוננת למעמולים ממשיכים לעצב את צורת העלה.
  • 5 מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים ואופים בחום של 180 מעלות כרבע שעה, עד הזהבה קלה.
  • 6 בוזקים אבקת סוכר.
  • 7 פשוט טעים ונמס בפה - בהצלחה ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: צבתית משוננת למעמולים.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)141436
חלבונים (גרם)1.88 5.81
פחמימות (גרם)1651
מתוכן סוכרים (גרם)0.7 2.17
שומנים (גרם)7.61 23.49
מתוכם שומן רווי (גרם)3.03 9.35
כולסטרול (מ"ג)14.06 43.41
נתרן (מ"ג)16.1749.93
סיבים תזונתיים (גרם)0.61 1.89
מים (גרם)0.010.04
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.020.05
ויטמין B (מק"ג)2.056.34
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.010.02
ויטמין C (מ"ג)00.01
ויטמין E (מ"ג)00.01
ויטמין K (מק"ג)0.030.1
סידן (מ"ג)2.587.98
ברזל (מ"ג)0.010.03
מגנזיום (מ"ג)0.060.19
זרחן (מ"ג)0.060.2
אבץ (מ"ג)0.050.15
אשלגן (מ"ג)0.451.37
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.762.33
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.3% 28.7% 7.1% 61.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.42 (0.43 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?