דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק שום
מרק שום
מרק חורפי עם הרבה שום

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 373 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת קונפי שום:
  • 1 מערבבים בתבנית את ראשי השום המופרדים לשיניים ולא קלופים, שמן הזית, המלח והפלפל השחור הגרוס.
  • 2 מכסים בנייר כסף ואופים כ- 40 דקות בתנור בחום של 180 מעלות.
  • 3 מוציאים מהתנור ומוציאים את שיני השום מהקליפות.
  • הכנת המרק:
  • 1 בסיר גדול ממיסים את החמאה בשמן הזית. מוסיפים את הבצלים והתימין, ומזהיבים את הבצלים. מוסיפים את היין הלבן והסוכר, ומערבבים עד להיעלמות הנוזל.
  • 2 מוסיפים את ראשי השום המופרדים לשיניים קלופות וחתוכות לחצאים, ואת הקונפי המוכן. מטגנים על אש בינונית כ- 2-3 דקות נוספות. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ- 25 דקות על אש קטנה בסיר מכוסה.
  • 3 מוציאים את ענפי התימין, ומרסקים את המרק היטב בעזרת בלנדר או בלנדר-מוט. מוסיפים את המלח, הפלפל השחור הגרוס, השמנת לבישול, גבינת הפרמזן ומיץ הלימון, מערבבים ומסירים מהאש.
  • 4 הרי לכם מרק שום טעים ביותר - מגישים ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: בלנדר (רגיל או מוט).

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)28175
חלבונים (גרם)8.95 2.4
פחמימות (גרם)359
מתוכן סוכרים (גרם)4.42 1.18
שומנים (גרם)12.35 3.31
מתוכם שומן רווי (גרם)3.29 0.88
כולסטרול (מ"ג)19.77 5.3
נתרן (מ"ג)869.75233
סיבים תזונתיים (גרם)3.31 0.89
מים (גרם)282.2975.62
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)8.952.4
ויטמין B (מ"ג)2.640.71
ויטמין B1 (מ"ג)0.190.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.680.18
ויטמין B5 (מ"ג)0.560.15
ויטמין B6 (מ"ג)1.050.28
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)14.23.8
ויטמין B12 (מק"ג)0.130.03
ויטמין C (מ"ג)29.878
ויטמין E (מ"ג)0.10.03
ויטמין K (מק"ג)2.240.6
סידן (מ"ג)254.8668.27
ברזל (מ"ג)1.770.48
מגנזיום (מ"ג)33.068.86
זרחן (מ"ג)186.1749.87
אבץ (מ"ג)1.30.35
אשלגן (מ"ג)445.8119.43
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.320.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.280.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.510.14
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.450.12

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.6% 20.8% 15% 58.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.