דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק פלפלים לצד טבסקו

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 781 גרם למנה\יחידה (כ- 5 מנות)

  • פלפל אדום - 8 יחידות גדולות - סה"כ (2.31 ק"ג)
    עבי בשר וגדולים, חתוכים לאורך
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • מלח גס - כף גדושה
  • דלורית - יחידה בינונית ללא קליפה (775 גרם)
  • תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם)
    חתוך לקוביות
  • סלרי - כרפס - 7 גבעולים - סה"כ (315 גרם)
    6-8 גבעולים עם העלים
  • שום - 5 שיניים
    4-6 שיני שום גדולות
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם
  • פפריקה - קורט
    מתוקה או חריפה - לפי הטעם
  • נענע - גבעול (3 גרם)
    6 עלים בינוניים של נענע טרייה
  • פטרוזיליה - חופן (15 גרם)
  • מים - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בתנור במצב גריל פורסים על תבנית את הפלפלים האדומים, הבצלים והמלח הגס. אופים עד להתרככות כחצי שעה.
  • 2 במקביל, מטגנים לדקה או שתיים דלורית ואז מוסיפים מים עד לחצי גובה הדלורית.
  • 3 מוסיפים את תפוח האדמה, השום וגבעולי הסלרי (עם העלים של סלרי - בטחינה זה יוצר מרקם לא נעים, כדאי לנסות לקשור את הצרור ולהוציאו בסוף הבישול או לחלופין להשתמש רק בעלים).
  • 4 כשהפלפלים כמעט רכים בתנור, מוסיפים אותם (עם כל הנוזלים שיצאו מהם!) לתוך הסיר, מערבבים ומכסים.
  • 5 לאחר ההתרככות של כל הירקות מוסיפים מים, עד כ- 3/4 מהגובה של הירקות. מביאים לרתיחה ומבשלים לכ- 5 דקות.
  • 6 טוחנים את המרק, מוסיפים מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה או חריפה - לפי הטעם. מוסיפים 6 עלים בינוניים/קטנים של נענע טרייה וחופן פטרוזיליה טרייה.
  • 7 הרי לכם מרק פלפלים טעים ביותר - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם חלה טרייה וטבסקו. ללא טבעוניים - ניתן להוסיף גבינה לבנה/שמנת חמוצה בצלחת ההגשה.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ואנסה מ. בן-משה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)26634
חלבונים (גרם)8.02 1.03
פחמימות (גרם)648
מתוכן סוכרים (גרם)27.62 3.53
שומנים (גרם)1.39 0.18
מתוכם שומן רווי (גרם)0.23 0.03
נתרן (מ"ג)2,418309.54
סיבים תזונתיים (גרם)8.25 1.06
מים (גרם)697.4789.28
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,580202.27
ויטמין B (מ"ג)8.321.06
ויטמין B1 (מ"ג)0.480.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.230.03
ויטמין B3 (מ"ג)4.560.58
ויטמין B5 (מ"ג)1.330.17
ויטמין B6 (מ"ג)1.580.2
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)133.4617.08
ויטמין C (מ"ג)829.47106.18
ויטמין E (מ"ג)9.951.27
ויטמין K (מק"ג)99.5512.74
סידן (מ"ג)164.2221.02
ברזל (מ"ג)40.51
מגנזיום (מ"ג)115.2114.75
זרחן (מ"ג)185.5323.75
אבץ (מ"ג)1.170.15
אשלגן (מ"ג)1,634209.16
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.690.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.090.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.590.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.120.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.110.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.1% 1.7% 9.8% 78.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.02 (0.02 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.