דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק אפונה ביתי
מרק אפונה ביתי
מרק אפונה ביתי
מרק אפונה בתוספת קרוטונים

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 157 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות)

  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • שום - 4 שיניים
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    חתוך לקוביות או מגורר
  • תפוח אדמה - יחידה קטנה (77 גרם)
    חתוך לקוביות
  • סלרי - כרפס -  גבעולים - סה"כ (113 גרם)
    2-3 גבעולים חתוכים (לא חובה)
  • אפונה - 250 גרם
    אפונה יבשה, שטופה ומסוננת
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם
  • כורכום - קורט
    לפי הטעם
  • כמון טחון - קורט
    לפי הטעם
  • מים - 6-7 כוסות
    לפי דרגת הסמיכות הרצויה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לטגן את הבצל בשמן זית. כשמתחיל להזהיב להוסיף את שיני השום המרוסקות, את הגזר, הסלרי (חתוך או קצוץ) ואת תפוח האדמה. לטגן עוד דקה או שתיים.
  • 2 להוסיף את האפונה היבשה ולהוסיף מים. רצוי בהתחלה להוסיף כ- 5 כוסות ולהוסיף לפי דרגת הסמיכות הרצויה. להרתיח, לערבב מדי פעם, לתבל ולבשל על אש קטנה עד שהאפונה מתרככת, כ- 30 דקות (לבדוק תיבול ולהוסיף מים לפי הסמיכות הרצויה).
  • 3 לרסק את הכל בבלנדר יד ולהגיש.
  • 4 הרי לכם מרק אפונה ביתי טעים מאוד.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשדרג בהגשה ולהוסיף קרוטונים, בצל מטוגן, גבינות מגוררות קשות...

ציוד נדרש: בלנדר יד.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הערך התזונתי לא כולל את הרעיונות לשדרוג.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עדנה עטיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)13083
חלבונים (גרם)3.82 2.43
פחמימות (גרם)1912
מתוכן סוכרים (גרם)6.29 4.01
שומנים (גרם)4.93 3.14
מתוכם שומן רווי (גרם)0.86 0.55
נתרן (מ"ג)161.93103.25
סיבים תזונתיים (גרם)4.34 2.77
מים (גרם)127.3881.22
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)186.27118.77
ויטמין B (מ"ג)2.251.44
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.11
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.06
ויטמין B3 (מ"ג)1.330.85
ויטמין B5 (מ"ג)0.30.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.30.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)42.5727.14
ויטמין C (מ"ג)13.068.33
ויטמין E (מ"ג)0.350.22
ויטמין K (מק"ג)21.3313.6
סידן (מ"ג)47.2630.13
ברזל (מ"ג)1.20.76
מגנזיום (מ"ג)30.8819.69
זרחן (מ"ג)91.3358.23
אבץ (מ"ג)0.780.5
אשלגן (מ"ג)370.99236.55
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.140.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.120.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.7% 15.5% 12% 58.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.27 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה