דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כרובית אפויה
כרובית אפויה
כרובית אפויה
מעדן כרובית אפויה בליווי טחינה

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 313 גרם למנה\יחידה (5-6 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מפרידים את ראש הכרובית לפרחים בגודל הרצוי ומבשלים כ- 10 דקות במים הרותחים עם המלח. מוציאים, מסננים ומשאירים בצד להתקרר.
  • 2 מכינים שתי קערות: אחת עם תערובת מוקצפת של הביצים והתבלינים, השנייה עם תערובת פירורי הלחם והבצל הקרנצ`י (את הבצל הקרנצ`י ניתן להשיג בכל חנות תבלינים).
  • 3 לוקחים פרח כרובית, טובלים קודם בתערובת הביצים, אחרי זה בתערובת פירורי הפנקו עם הבצל הקרנצ`י, מנערים עודפים ומסדרים בצפיפות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 4 מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 45 דקות או עד שהכרובית מזהיבה.
  • 5 זהו - הכנתם כרובית אפויה בתנור טעימה ביותר.
  • 6 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אם אין לכם פירורי פנקו אפשר להחליף בפירורי לחם רגילים או בפירורי זהב.
  • 2 אם אין לכם בצל קרנצ`י, אפשר להשמיט אותו מהמתכון ולהוסיף עוד פירורי לחם.
  • 3 אפשר להוסיף לתערובת הביצים כל תבלין שאוהבים.
טיפ למתכון
מגישים בתוספת טחינה עם הרבה לימון.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להשתמש בפירורי לחם מקמח מלא.

הערך התזונתי לא כולל את הבצל הקרנצ`י. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו לבלוג המרכיב הסודי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)14546
חלבונים (גרם)9.72 3.1
פחמימות (גרם)227
מתוכן סוכרים (גרם)6.2 1.98
שומנים (גרם)3.74 1.19
מתוכם שומן רווי (גרם)0.94 0.3
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)84.32 26.91
נתרן (מ"ג)1,821581.03
סיבים תזונתיים (גרם)6.77 2.16
מים (גרם)270.7386.4
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)60.9919.46
ויטמין B (מ"ג)4.141.32
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.260.08
ויטמין B3 (מ"ג)1.270.41
ויטמין B5 (מ"ג)1.750.56
ויטמין B6 (מ"ג)0.590.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)131.4141.94
ויטמין B12 (מק"ג)0.20.06
ויטמין C (מ"ג)121.5438.79
ויטמין D (מק"ג)0.460.15
ויטמין E (מ"ג)0.690.22
ויטמין K (מק"ג)38.5912.32
סידן (מ"ג)60.7119.38
ברזל (מ"ג)1.570.5
מגנזיום (מ"ג)30.019.58
זרחן (מ"ג)141.4545.14
אבץ (מ"ג)0.840.27
אשלגן (מ"ג)456.49145.69
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.10.35
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.470.15
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.560.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.930.3
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.870.28

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
16.2% 8.9% 23.2% 51.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.15 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה