דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בורש
בורש
בורש
בורש מהמטבח האוקראיני

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 310 גרם למנה\יחידה (10-12 מנות (סיר 6 ליטר))

  • ציר גרונות ההודו
  • גרון/צוואר הודו - 1 ק"ג
    גרון אחד חתוך ל- 6-8 חתיכות
  • סלרי - כרפס - 3.5 גבעולים - סה"כ (158 גרם)
    3-4 מקלות חתוכות קטן
  • עלי דפנה - 3 עלים
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    10-15 גרגירים שלמים
  • תפוח אדמה - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (507 גרם)
    חתוכים לקוביות בינוניות
  • מים קרים - לפי הצורך
  • הירקות הנוספים
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    מגוררים בפומפייה
  • סלק - 2 יחידות - סה"כ (240 גרם)
    קטנים, מגוררים בפומפייה
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון הירקות
  • כרוב - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (770 גרם)
    חתוך לרצועות דקות
  • הבצל המטוגן ברוטב
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • רסק עגבניות - 2 קופסאות פלסטיק - סה"כ (200 גרם)
  • התבלינים
  • מלח - 2 כפות שטוחות
  • פלפל שחור - כפית גדושה
    גרוס
  • מיץ לימון - 1/2 יחידה - סה"כ (15 מ"ל)
  • חומץ בן יין לבן - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • עשבי התיבול
  • פטרוזיליה - 1/4 צרור - סה"כ (29 גרם)
    קצוצים
  • שמיר - 1/4 צרור - סה"כ (20 גרם)
    קצוצים
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מכינים את הציר: מניחים את גרונות ההודו בסיר, מוסיפים את הסלרי, עלי הדפנה וגרגירי הפלפל השחור, וממלאים במים קרים עד 3/4 מגובה הסיר. מתחילים לבשל על אש גבוהה, מביאים לרתיחה, מורידים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה (מדי פעם מסירים את הקצף הלבן שצף על פני הציר). לאחר כחצי שעה מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים כ- 20 דקות נוספות.
  • 2 במקביל במחבת גדולה מטגנים בשמן את הגזר והסלק החתוכים כרבע שעה (מערבבים מדי פעם ומכבים את האש ברגע שהירקות מתחילים להידבק למחבת). מוסיפים את תכולת המחבת לסיר, מערבבים ומבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים. מוסיפים גם את רצועות הכרוב ומבשלים במשך כ- 10-15 דקות עד שהוא מתרכך.
  • 3 בינתיים במחבת מטגנים את הבצל בשמן, וברגע שהוא משחים מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים היטב ומכבים את האש. מעבירים את תכולת המחבת לסיר, מערבבים ומבשלים 10 דקות נוספות. לקראת סוף בישול מתבלים את המרק ומוסיפים גם את עשבי התיבול הקצוצים. מכסים את הסיר ומשאירים לנוח מעט. מתקבל מרק בורש טעים ביותר.
  • 4 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 בורש יכול להיות צמחוני: מדלגים על שלב הכנת הציר ומכינים את המרק על בסיס ירקות בלבד.
  • 2 אם רוצים אפשר להעשיר את המרק עוד יותר באמצעות הוספת שעועית לבנה מבושלת.
  • 3 אם אין לכם חומץ בן יין, אפשר להחליף אותו בכף חומץ רגיל ועוד כמה כפות מיץ לימון. אבל שווה להחזיק בבית חומץ בן יין.
  • 4 אפשר לשחק עם התבלינים, אבל כדאי לשמור על היחס החמוץ-מתוק.
  • 5 אם לא אוהבים פטרוזיליה או שמיר אפשר להחליף בעשבי תיבול שאוהבים.
טיפ למתכון
מגישים עם או בלי שמנת חמוצה, עם לחם שחור בצד שאפשר למרוח על הקרום שלו שום טרי.

ציוד נדרש: סיר 6 ליטר, מחבתות.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו לבלוג המרכיב הסודי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)30197
חלבונים (גרם)27.71 8.94
פחמימות (גרם)258
מתוכן סוכרים (גרם)7.11 2.29
שומנים (גרם)10.29 3.32
מתוכם שומן רווי (גרם)2.29 0.74
כולסטרול (מ"ג)110.91 35.78
נתרן (מ"ג)1,306421.18
סיבים תזונתיים (גרם)3.91 1.26
מים (גרם)226.3173
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)204.8866.09
ויטמין B (מ"ג)4.751.53
ויטמין B1 (מ"ג)0.160.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.250.08
ויטמין B3 (מ"ג)2.670.86
ויטמין B5 (מ"ג)1.130.37
ויטמין B6 (מ"ג)0.480.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)64.6920.87
ויטמין B12 (מק"ג)0.210.07
ויטמין C (מ"ג)42.0513.57
ויטמין D (מק"ג)0.180.06
ויטמין E (מ"ג)0.990.32
ויטמין K (מק"ג)132.1642.63
סידן (מ"ג)100.3932.39
ברזל (מ"ג)3.161.02
מגנזיום (מ"ג)46.9915.16
זרחן (מ"ג)178.4157.55
אבץ (מ"ג)6.962.24
אשלגן (מ"ג)636.35205.27
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.20.71
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.090.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.770.57
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.640.53
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.350.44

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.8% 15.4% 41.4% 37.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.