דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחם ולחמניות מחיטה עשירה בגלוטן וחלבון
לחם ולחמניות מחיטה עשירה בגלוטן וחלבון
לחם ולחמניות מחיטה עשירה בגלוטן וחלבון
לחם מקמח עשיר בגלוטן וחלבון

מצרכים למתכון

22 מנות/יחידות, 81 גרם למנה\יחידה (12 פרוסות לחם ו- 10 לחמניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר יחד. יוצרים גומה ומוסיפים את הדבש, השמן והמים הפושרים בהדרגה. לקראת הסוף מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש מספר דקות עד שנוצר בצק רך וחלק (הקמח עשיר בגלוטן ולישה מעט ארוכה מאוד מתאימה לבצק הזה).
  • 2 מכסים ומתפיחים כשעה. מורידים את האוויר מהבצק, לשים מעט (רצוי ללוש מעט על משטח מעט מקומח ולהחזיר שוב לקערה) ומתפיחים עוד כחצי שעה.
  • 3 מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח (להשתדל לא להוריד את האוויר) ומחלקים את הבצק לשניים. חצי מהבצק מעבירים לתבנית מלבנית (30X10 ס"מ) מעט משומנת, מרטיבים את פני הבצק במעט מים, מכסים ומתפיחים כ- 45 דקות. בינתיים, מהחצי השני של הבצק יוצרים 2 כדורי בצק, מכסים ומתפיחים כחצי שעה.
  • 4 משטחים כל כדור בצק בידיים, מגלגלים לרולדה ומשהים כ- 10 דקות. ממשיכים לגלגל לצורת נקניק באורך תבנית התנור בערך. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ובעזרת מספריים גוזרים אלכסונית צורה של עלים (5 עלים מכל כדור בצק).
  • 5 כעת לפי סדר מזיזים כל עלה, אחד לכיוון ימין ואחד לשמאל. מפזרים מעל מעט קמח ומתפיחים כחצי שעה.
  • 6 את פני הבצק שבתבנית המלבנית מרטיבים שוב במעט מים, מפזרים מעל את סובין החיטה ואופים כ- 35 דקות - 15 דקות בחום של 200 מעלות, אח"כ מורידים את החום ל- 180, מוציאים מהתבנית, מניחים על רשת התנור וממשיכים לאפות עד הזהבה מכל הצדדים. את הלחמניות אופים בחום של 190 מעלות כ- 15-20 דקות עד להזהבה.
  • 7 בהצלחה ובתיאבון חיוך

לחם טעים שכיף לאכול.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)203250
חלבונים (גרם)5.09 6.25
פחמימות (גרם)3644
מתוכן סוכרים (גרם)1.95 2.39
שומנים (גרם)3.79 4.66
מתוכם שומן רווי (גרם)0.51 0.62
נתרן (מ"ג)565.1694.54
סיבים תזונתיים (גרם)0.23 0.29
מים (גרם)27.3333.59
ויטמין B (מ"ג)1.932.37
ויטמין B1 (מ"ג)0.20.25
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.15
ויטמין B3 (מ"ג)1.591.96
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)18.222.37
ויטמין C (מ"ג)2.733.35
סידן (מ"ג)39.1948.17
ברזל (מ"ג)1.331.64
מגנזיום (מ"ג)0.370.46
זרחן (מ"ג)43.2353.14
אבץ (מ"ג)0.010.01
אשלגן (מ"ג)1.491.84

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 8.5% 11.4% 79.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.09 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה