דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
גולאש הונגרי
גולאש הונגרי
גולאש הונגרי
תבשיל גולאש הונגרי מיוחד, צילום: אולגה טוכשר

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 722 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 חותכים את הבשר לקוביות או רצועות בגודל בינוני. חותכים בצל ושום לקוביות, תפוחי אדמה לקוביות גדולות ופלפל אדום לרצועות.
  • 2 מטגנים את הבשר מכל הצדדים במעט שמן על אש גבוהה עד שהוא מחליף צבע. מוסיפים בצל, מערבבים ומטגנים יחד עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים שום, תימין ופפריקה אדומה מתוקה ומערבבים היטב.
  • 3 מוסיפים פלפל אדום ופלפל צ`ילי חריף (אופציונלי), מערבבים ומוסיפים מים רותחים או ציר רותח שאמורים לכסות את הבשר והירקות. מביאים לרתיחה ומוסיפים תפוחי אדמה. ממליחים. מכסים את התבשיל, מנמיכים את האש ומבשלים בין 40 דקות לשעה, או עד שהבשר מוכן.
  • 4 מכינים כופתות (אופציונלי): מערבבים בקערה את כל מרכיבי הכופתות עד שמתקבל בצק קשה ומעט דביק. מקמחים את משטח העבודה, מעבירים את הבצק מהקערה ומקבצים אותו לכדי נקניק. צובטים או חותכים חתיכות קטנות בגודל זית או ענב ומגלגלים בין הידיים. אם הבצק דביק מאוד, מוסיפים מעט קמח.
  • 5 10 דקות לפני סיום בישול הגולאש, מורידים את המכסה וזורקים את הכופתות אחת אחת לתוך התבשיל. מערבבים ומשאירים להתבשל עוד 10 דקות. מכבים את האש, מפזרים מעל הגולאש פטרוזיליה קצוצה, מכסים ומשאירים לנוח מינימום לשעה.
  • 6 מגישים עם בצל ירוק ו/או פלפל צ`ילי קצוץ.
  • 7 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אם אין לכם פלפל צ`ילי טרי, אפשר להחליף אותו בפפריקה חריפה לפי הטעם.
  • 2 אם אין תימין טרי, אפשר להחליף אותו בכפית תימין יבש.
  • 3 אם בסוף הבישול נשארים יותר מדי נוזלים (שזה בעצם חיובי ביותר), אל תדאגו: הם ייספגו לתוך הירקות והכופתות.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להמיר את הקמח הלבן לקמח כוסמין.
עוד הצעות למתכונים

כנסו לבלוג המרכיב הסודי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)61185
חלבונים (גרם)46.6 6.45
פחמימות (גרם)7110
מתוכן סוכרים (גרם)5.31 0.74
שומנים (גרם)15.43 2.14
מתוכם שומן רווי (גרם)4.66 0.65
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.390.05
כולסטרול (מ"ג)147.57 20.43
נתרן (מ"ג)2,403332.7
סיבים תזונתיים (גרם)5.5 0.76
מים (גרם)572.2779.25
ויטמין A (מק"ג)136.6218.92
ויטמין B (מ"ג)16.452.28
ויטמין B1 (מ"ג)0.40.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.540.07
ויטמין B3 (מ"ג)11.021.53
ויטמין B5 (מ"ג)2.690.37
ויטמין B6 (מ"ג)1.720.24
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)69.349.6
ויטמין B12 (מק"ג)7.461.03
ויטמין C (מ"ג)131.218.17
ויטמין D (מק"ג)0.20.03
ויטמין E (מ"ג)1.150.16
ויטמין K (מק"ג)43.966.09
סידן (מ"ג)83.7711.6
ברזל (מ"ג)5.980.83
מגנזיום (מ"ג)102.9414.26
זרחן (מ"ג)467.8464.79
אבץ (מ"ג)8.581.19
אשלגן (מ"ג)1,532212.18
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.380.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.310.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.470.07
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.440.06

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 11.1% 33.6% 51.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.14 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.