דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת גבינה בטעם שוקולד לבן ללא אפייה, צילום: אנטולי מיכאלו

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 76 גרם למנה\יחידה (כ- 24 מנות אישיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הציפוי:
  • 1 מניחים את כל החומרים במעבד מזון וקוצצים דק.
  • 2 מחלקים את התערובת לשני חלקים.
  • 3 מרפדים תחתית של תבנית בגודל 40X30 במחצית מכמות הפירורים (או מרפדים תבנית סיליקון בכל צורה שהיא).
  • הכנת קרם הגבינה:
  • 1 ממיסים את השוקולד הלבן בבן מארי או במיקרוגל, מוסיפים לו את החלב ומערבבים בעדינות לתערובת חלקה. מוסיפים את החמאה ואת הגבינה ומערבבים היטב.
  • 2 לחוד מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצף יציב, ומקפלים לתוכה בעדינות את תערובת החלב. מוסיפים את גרידת התפוז (כפית).
  • 3 שופכים את התערובת מעל שכבת הפירורים ומנערים מעט את התבנית כדי ליצור שכבה אחידה. מפזרים מלמעלה את מחצית הפירורים הנותרת, מהדקים מעט ומקפיאים ל- -3 שעות.
  • 4 חותכים למנות אישיות. מעבירים למקרר כ- 3 שעות לפני ההגשה.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף 15 גרם ג`לטין לתערובת הגבינה, ואז אפשר לשמור את העוגה במקרר עד ארבעה ימים.

ציוד נדרש: תבנית 30X40.

שדרוג נפלא לעוגת הגבינה הקלאסית. שילוב המרקם הפריך של הפצפוצים עם המרקם הנימוח של קרם הגבינה יוצר מנה מדהימה וקלה להכנה.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)236312
חלבונים (גרם)3.6 4.76
פחמימות (גרם)2128
מתוכן סוכרים (גרם)10.61 14.04
שומנים (גרם)15.44 20.43
מתוכם שומן רווי (גרם)9.06 11.98
כולסטרול (מ"ג)36.25 47.96
נתרן (מ"ג)59.5378.76
סיבים תזונתיים (גרם)0.67 0.88
מים (גרם)0.410.54
ויטמין A (מק"ג)1.011.33
ויטמין B (מ"ג)0.270.36
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.140.19
ויטמין B5 (מ"ג)0.060.08
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.381.83
ויטמין B12 (מק"ג)0.050.06
ויטמין C (מ"ג)0.620.82
ויטמין D (מק"ג)0.10.14
ויטמין E (מ"ג)0.110.14
ויטמין K (מק"ג)0.941.24
סידן (מ"ג)51.7868.51
ברזל (מ"ג)0.10.13
מגנזיום (מ"ג)2.733.62
זרחן (מ"ג)24.2132.04
אבץ (מ"ג)0.090.12
אשלגן (מ"ג)42.8856.74
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.280.36
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.260.35
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.091.44
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.071.42

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 37.7% 8.8% 51.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.62 (0.64 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.