מצרכים למתכון
9 מנות/יחידות, 124 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בגודל המנה))
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
מרק שעועית ללא עגבניות או רסק
- 1 את השעועית (שני הסוגים או רק שעועית לבנה אם רוצים) יש להרתיח עד שהמים מבעבעים, להשאיר לבישול עוד מספר דקות ולסנן.
- 2 בסיר לטגן את הבצלים (קצוצים דק) עד להשחמה עם השמן. לחתוך את תפוחי האדמה מראש לקוביות קטנות, את הגזרים לעיגולים קטנים, את הסלרי לקצוץ ואת גבעולי הסלרי לחתוך לרוחב.
- 3 להוסיף את כל הירקות לסיר (חוץ מגבעולי הסלרי), למלא במים, להוסיף את הסלרי (העלים וגם את הגבעולים - את הגבעולים להוציא לאחר ספיגת הטעמים).
- 4 להוסיף את השעועית המסוננת למרק.
- 5 לבשל את כל המרכיבים עד לריכוך השעועית (מי שלא רוצה שעועית יבשה יכול להשתמש בשעועית מוקפאת) - זה מצמצם את זמן הבישול.
- 6 לאחר שהשעועית רכה ואכילה, לאחר לפחות שעתיים של בישול, יש להוסיף את התבלינים למרק. מומלץ לטעום ולשפר טעם - לפי טעמו האישי של כל אחד.
- 7 להביא את המרק לרתיחה ולהוסיף את האטריות (לא צריך כמות גדולה - חצי כוס מספיקה). להמתין מספר דקות.
- 8 המרק מוכן ובתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הערך התזונתי לא כולל את גבעולי הסלרי שאותם מוציאים לאחר ספיגת הטעמים.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
10% |
11.2% |
13.7% |
65.1% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב