דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט סלק עם תפוח עץ ועלי בייבי, צילום: Rosmarin Kitchen

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 154 גרם למנה\יחידה (כ- 5 מנות)

  • סלק - 3.5 יחידות - סה"כ (420 גרם)
    3-4 יחידות סלק שבושלו בקליפה
  • תפוח עץ עם קליפה - יחידה בינונית (185 גרם)
    תפוח עץ אדום
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    בצל אדום פרוס לטבעות דקיקות
  • שמן חמניות מזוכך - כף (10 מ"ל)
    או שמן זית עדין
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
  • סלט בייבי אורגני - 1/4 קופסת פלסטיק - סה"כ (28 גרם)
    חופן עלי רוקט או סלט בייבי
  • חומץ פירות יער/פטל - כפית וחצי
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לבשל את הסלק עם הקליפה - כך נשמרים כל הערכים התזונתיים הטובים וגם הצבע של הסלק מאוד עז ויפה. לחתוך את הסלק לקוביות קטנות.
  • 2 לפרוס את תפוח העץ האדום לטבעות דקות כמו נייר ולחתוך שוב ל- 2-3 חלקים.
  • 3 לערבב את קוביות הסלק עם הבצל האדום ותפוח העץ.
  • 4 להכין רוטב מחומץ עם שמן ומלח, ולתבל. לתקן את הטעמים. להמתין לפחות חצי שעה לספיגת הטעמים.
  • 5 לפזר את עלי הרוקט או סלט הבייבי (חופן) ולהגיש.
  • 6 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להשתמש בשמן זית.

הערך התזונתי לא כולל את חומץ פירות היער/הפטל.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות רוזה כהנא

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)8455
חלבונים (גרם)1.93 1.25
פחמימות (גרם)1610
מתוכן סוכרים (גרם)11.59 7.52
שומנים (גרם)2.1 1.36
מתוכם שומן רווי (גרם)0.24 0.16
נתרן (מ"ג)225.01146.11
סיבים תזונתיים (גרם)3.05 1.98
מים (גרם)127.0582.5
ויטמין A (מק"ג)2.791.81
ויטמין B (מ"ג)0.780.51
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.340.22
ויטמין B5 (מ"ג)0.180.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.10.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)73.0647.44
ויטמין C (מ"ג)8.315.4
ויטמין E (מ"ג)0.110.07
ויטמין K (מק"ג)1.080.7
סידן (מ"ג)28.8718.74
ברזל (מ"ג)0.760.49
מגנזיום (מ"ג)23.6715.37
זרחן (מ"ג)43.2428.08
אבץ (מ"ג)0.350.23
אשלגן (מ"ג)332.32215.79
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.080.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.2% 9.1% 8.3% 69.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.14 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.