דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אוזני המן במילוי תמרים
אוזני המן במילוי תמרים
אוזני המן במלית ממרח תמרים

מצרכים למתכון

60 מנות/יחידות, 34 גרם למנה\יחידה (כ- 60 אוזני המן)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים בקערה קמח, אבקת סוכר וסוכר וניל יחד, מוסיפים את החמאה ומפוררים בעזרת תערובת הקמח. מוסיפים את גרידת הלימון והחלב, ולשים לבצק אחיד (בצק פריך - רצוי לא ללוש יותר מדי).
  • 2 מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה. מוציאים מהמקרר כרבע שעה לפני רידוד הבצק.
  • 3 מערבבים את מצרכי המלית לתערובת אחידה.
  • 4 מרדדים כל כדור בצק לעלה דק, קורצים עיגולים וממלאים במלית (בערך כפית). סוגרים לצורה של אוזן המן (את שאריות הבצק מאחדים לכדור לשימוש נוסף).
  • 5 מניחים את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים ואופים בחום של 160-170 מעלות כרבע שעה, עד הזהבה קלה. בגלל שהבצק פריך במיוחד, רצוי לצנן מעט את העוגיות לפני שמרימים מהתבנית, אחרת הן מתפוררות. לפזר מעל אוזני ההמן אבקת סוכר לפי הטעם.
  • 6 בתיאבון וחג פורים שמח חיוך

זמן ההכנה כולל את זמן שהיית הבצק במקרר.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)136401
חלבונים (גרם)1.91 5.61
פחמימות (גרם)1853
מתוכן סוכרים (גרם)2.17 6.38
שומנים (גרם)6.39 18.81
מתוכם שומן רווי (גרם)3.37 9.91
כולסטרול (מ"ג)16.49 48.55
נתרן (מ"ג)3.5310.39
סיבים תזונתיים (גרם)0.6 1.77
מים (גרם)0.260.76
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.020.05
ויטמין B (מק"ג)4.5113.27
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)00.01
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.040.12
ויטמין C (מ"ג)0.391.14
ויטמין E (מ"ג)00.01
ויטמין K (מק"ג)0.020.05
סידן (מ"ג)3.038.91
ברזל (מ"ג)0.010.02
מגנזיום (מ"ג)0.080.22
זרחן (מ"ג)0.070.2
אבץ (מ"ג)0.040.1
אשלגן (מ"ג)0.742.18
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.531.56
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 23.8% 7.1% 66.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.33 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.