דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת גבינה עם קרם שמנת חמוצה ותותים
עוגת גבינה עם קרם שמנת חמוצה ותותים
שילוב טעים של גבינה ותותים

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 158 גרם למנה\יחידה (כ- 16 פרוסות עוגה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 להקציף חלבונים ובהדרגה להוסיף סוכר לקצף מבריק ויציב.
  • 2 בקערה נפרדת לערבב את הגבינה עם החלמונים. להוסיף קורנפלור, אינסטנט פודינג וניל, שמנת חמוצה אחת וסוכר וניל, ולערבב עד שלא יהיו גושים.
  • 3 להוסיף את קצף הביצים לתערובת הגבינה בתנועות קיפול קלות.
  • 4 לצקת לתבנית 26 עגולה (אם רוצים עוגה פחות גבוהה אפשר 28) בלי לשמן את התבנית, לעטוף את התבנית מסביב בנייר כסף ולהניח אותה בתוך תבנית רגילה של התנור מלאה מים.
  • 5 לאפות בחום בינוני-נמוך כשעה.
  • 6 הכנת הקרם: לערבב 2 שמנת חמוצה עם 4 כפות סוכר עד שהסוכר נמס, ולצפות את העוגה כאשר היא פושרת.
  • 7 להכניס לתנור לכ- 5-7 דקות עד שהקרם מתייצב.
  • 8 לסדר למעלה תותים טריים חצויים.
  • 9 להכין את ג`ל התותים על פי הוראות ההכנה ולשפוך על התותים כאשר הוא לא חם מדי, אלא מתחיל להיקרש.
  • 10 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשרות נוספת לציפוי: להקציף שמנת מתוקה עם כוס חלב ואינסטנט פודינג וניל, ולצפות את העוגה כשהיא קרה. אפשר להוסיף תותים.

ציוד נדרש: תבנית 26 עגולה (אם רוצים עוגה פחות גבוהה אפשר 28).

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עדנה עטיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)268170
חלבונים (גרם)8.54 5.42
פחמימות (גרם)3120
מתוכן סוכרים (גרם)12.25 7.77
שומנים (גרם)12.33 7.82
מתוכם שומן רווי (גרם)6.71 4.25
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)124.39 78.88
נתרן (מ"ג)220.11139.58
סיבים תזונתיים (גרם)0.4 0.25
מים (גרם)37.6123.85
ויטמין A (מק"ג)4126
ויטמין B (מ"ג)0.720.46
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.10.06
ויטמין B5 (מ"ג)0.420.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16.7910.64
ויטמין B12 (מק"ג)0.230.14
ויטמין C (מ"ג)11.767.46
ויטמין D (מק"ג)0.520.33
ויטמין E (מ"ג)0.330.21
ויטמין K (מק"ג)0.520.33
סידן (מ"ג)106.1267.3
ברזל (מ"ג)0.530.34
מגנזיום (מ"ג)5.663.59
זרחן (מ"ג)55.2935.06
אבץ (מ"ג)0.360.23
אשלגן (מ"ג)66.0141.86
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.520.33
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.410.26
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.940.6
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.880.56

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 23.6% 16.3% 59.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.32 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.