דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מככבים אצלי בכל שבת בבוקר - בורקיטס גבינה

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 46 גרם למנה\יחידה (כ- 30 בורקיטסים קטנים (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 הכנת הבצק: את המחמאה לחתוך לקוביות ולשלב עם הקמח, עד שמתקבל בצק פירורי. לאחר מכן, להוסיף את הגבינה הלבנה וללוש עד לאיחוד הבצק. להיזהר מלישת יתר - הבצק פריך ומומלץ לא ללוש אותו הרבה. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר למינימום 10 דקות (אפשר יותר).
  • 2 הכנת המלית: לערבב היטב את הגבינות ביחד עם הביצה.
  • 3 לחלק את הבצק לשני חלקים כדי שיהיה יותר קל לרדד. לרדד על משטח מקומח קלות לעלה דק, לקרוץ עיגולים בקוטר של כוס בינונית, למלא במלית הגבינות ולסגור למשולשים. מתקבלות כ- 30 יחידות (תלוי בגודל הבורקיטס).
  • 4 למרוח על הבורקיטסים ביצה טרופה מעורבבת עם כף שמן זית ולפזר שומשום לפי הטעם.
  • 5 לאפות בחום בינוני של 170-180 מעלות למשך כחצי שעה או עד להשחמה.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הצעת הגשה: עם סלט ירקות קצוץ וביצה קשה.
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עדנה עטיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)155336
חלבונים (גרם)5.44 11.78
פחמימות (גרם)920
מתוכן סוכרים (גרם)0.07 0.15
שומנים (גרם)10.97 23.75
מתוכם שומן רווי (גרם)4.12 8.92
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)23.81 51.55
נתרן (מ"ג)130.77283.05
סיבים תזונתיים (גרם)0.6 1.3
מים (גרם)5.9512.88
ויטמין A (מק"ג)16.235.07
ויטמין B (מ"ג)0.140.29
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.080.17
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.485.37
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.33
ויטמין D (מק"ג)0.090.2
ויטמין E (מ"ג)0.060.12
ויטמין K (מק"ג)0.130.28
סידן (מ"ג)133.59289.15
ברזל (מ"ג)0.10.22
מגנזיום (מ"ג)1.543.34
זרחן (מ"ג)26.6857.74
אבץ (מ"ג)0.20.44
אשלגן (מ"ג)52.06112.68
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.120.27
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.2
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.491.07
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.440.95

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.3% 41.8% 20.7% 35.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.75 (0.78 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.