דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנת שף גורמה של שיפודי דגים, צילום: מאיר רוזנברג

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 491 גרם למנה\יחידה (ל- 5 סועדים כמנה ראשונה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים את כל מרכיבי הקבב ומניחים במקרר במשך חצי שעה (דג טחון, פטרוזיליה, כוסברה, בצל קצוץ, כפית שום כתוש, מוצרלה מגורדת, ביצים, כפית מלח וקורט פלפל לבן).
  • 2 לאחר מכן משפדים את השיפודים.
  • 3 מטגנים במחבת עם שמן הזית את הפלפלים הקצוצים, עגבניה קצוצה, 1/2 כפית שום כתוש, מוסיפים את היין הלבן ומיץ הלימון, מוסיפים את החומוס המבושל, דקה לפני סוף הבישול מוסיפים 1/2 כפית מלח ו- 1/4 כפית פלפל לבן, נענע ובזיליקום, ובסוף מוסיפים את גבינת הפרומעז החתוכה לטבעות.
  • 4 צורבים את הקבב בגריל או במחבת.
  • 5 במרכז הצלחת מניחים את מצע החומוס ועליו מניחים את שיפודי קבב הדגים.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. מספר המנות: 2 שיפודים כמנה ראשונה/ביניים, ו- 4 שיפודים לסועד כמנה עיקרית.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)606123
חלבונים (גרם)61.45 12.51
פחמימות (גרם)306
מתוכן סוכרים (גרם)8 1.63
שומנים (גרם)25.7 5.23
מתוכם שומן רווי (גרם)11.84 2.41
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)321.08 65.34
נתרן (מ"ג)1,489303.11
סיבים תזונתיים (גרם)6.44 1.31
מים (גרם)328.0566.76
ליקופן (מ"ג)1.050.21
ויטמין A (מק"ג)142.2828.95
ויטמין B (מ"ג)7.611.55
ויטמין B1 (מ"ג)0.280.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.390.08
ויטמין B3 (מ"ג)4.030.82
ויטמין B5 (מ"ג)2.10.43
ויטמין B6 (מ"ג)0.640.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)154.9431.53
ויטמין B12 (מק"ג)3.540.72
ויטמין C (מ"ג)150.4630.62
ויטמין D (מק"ג)0.560.11
ויטמין E (מ"ג)1.520.31
ויטמין K (מק"ג)2,517512.23
סידן (מ"ג)391.779.71
ברזל (מ"ג)4.961.01
מגנזיום (מ"ג)108.6722.11
זרחן (מ"ג)584.87119.02
אבץ (מ"ג)3.710.76
אשלגן (מ"ג)1,053214.26
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.040.42
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.070.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.220.25
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.670.34
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.440.29

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.2% 20.8% 49.8% 24.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.3 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה