דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קישואים ממולאים בקינואה והפתעות
קישואים ממולאים בקינואה והפתעות
קישואים ממולאים בקינואה והפתעות
קישואים ממולאים עם כובעים

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 338 גרם למנה\יחידה

  • קישוא - 6 יחידות בינוניות - סה"כ (1.31 ק"ג)
    קישואים עגולים/ארוכים/זוקיני
  • שום - 2 שיניים
    כתושות
  • קינואה -  כוסות - סה"כ (257 גרם)
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
  • בזיליקום - 2 עלים מגבעול אחד - סה"כ (4 גרם)
    עלים קצוצים
  • עירית - 2 כפות-קצוץ - סה"כ (10 גרם)
  • נענע - גבעול (3 גרם)
    עלי נענע קצוצים
  • פקאנים - 1/2 כוס - סה"כ (54 גרם)
    פקאן טבעי וללא מלח
  • יוגורט טבעי 1.5% - גביע (150 מ"ל)
  • מיץ לימון - יחידה (30 מ"ל)
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    לטיגון
  • מלח - 2 קורט
    קורט + קורט - לפי הטעם
  • פלפל שחור - 2 קורט
    קורט + קורט - לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • 2 במידה ומדובר בקישוא עגול, מסירים את החלק העליון של הקישוא כך שנוצר מכסה ושומרים בצד. אפשר גם להשתמש בקישוא ארוך. חוצים את הקישוא לאורך ומרוקנים כך שתיווצר סירה. כך או כך, מרוקנים את תוכן הקישוא בעזרת כף פריז`אן וקוצצים אותו.
  • 3 מכניסים את הקישואים והמכסה לתנור ל- 20 דקות.
  • 4 קולים במחבת טפלון ללא שמן את הפקאן על אש בינונית לכמה דקות. מורידים מהאש וגורסים בעזרת כותש או מעבד מזון. ניתן לפזר על נייר אלומיניום או נייר אפייה, לכסות בנייר ולשבור מעט בעזרת חפץ כבד.
  • 5 מטגנים במחבת עם מעט שמן זית את תוכן הקישואים עם מעט מלח ופלפל שחור גרוס (קורט + קורט) במשך כמה דקות עד ריכוך. לקראת סוף הבישול מוסיפים שום כתוש ומורידים מהאש.
  • 6 קוצצים פלפל אדום. מכינים את הקינואה לפי הוראות היצרן ומקררים.
  • 7 מערבבים את הקינואה המוכנה יחד עם תוכן הקישואים, פלפל אדום, בזיליקום, נענע, עירית, פקאן, גביע יוגורט ומיץ לימון. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם (קורט + קורט - לפי הטעם, בערך כפית מלח).
  • 8 ממלאים את הקישואים המוכנים, סוגרים עם המכסה ומגישים בטמפרטורת חדר. ניתן להגיש מעט מחומם.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
גיוון: לתוספת בריאות ניתן להוסיף זרעי פשתן, ואפשר להפוך את המנה לטבעונית ע"י החלפת היוגורט בטחינה.

ציוד נדרש: כף פריז`אן.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון, קלייה ובישול.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ענבר דויטש

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)23770
חלבונים (גרם)6.28 1.86
פחמימות (גרם)3510
מתוכן סוכרים (גרם)9.08 2.68
שומנים (גרם)10.07 2.98
מתוכם שומן רווי (גרם)0.96 0.28
נתרן (מ"ג)282.4283.47
סיבים תזונתיים (גרם)8.73 2.58
מים (גרם)262.1877.49
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)621.06183.56
ויטמין B (מ"ג)3.180.94
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.220.07
ויטמין B3 (מ"ג)1.550.46
ויטמין B5 (מ"ג)0.640.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.530.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)71.9321.26
ויטמין C (מ"ג)77.9723.05
ויטמין E (מ"ג)1.190.35
ויטמין K (מק"ג)2,781821.87
סידן (מ"ג)110.9732.8
ברזל (מ"ג)2.170.64
מגנזיום (מ"ג)72.3321.38
זרחן (מ"ג)142.6842.17
אבץ (מ"ג)1.450.43
אשלגן (מ"ג)713.89211
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.320.68
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.30.09
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.020.6
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.741.1
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.711.1

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.6% 16.8% 10.5% 58.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה