דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעדן בשר אמיתי

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 232 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מחממים מראש תנור לחום גבוה מאוד (250 מעלות) בטורבו, מכיוון שצריך ייבוש מיטבי ופיזור חום מיטבי שהטורבו מספק. בחלק התחתון של התנור מניחים תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 2 מחממים שלוש כפות שמן במחבת גדולה וכבדה. כשהמחבת לוהטת והשמן מתחיל לעשן טיפה, צולים את הסינטה מכל הצדדים, 2 דקות מכל צד, מוציאים למגש ומורחים מסביבו את שתי כפות השמן הנותרות.
  • 3 מסדרים את הנתח על רשת ומתבלים סביב סביב במלח ופלפל.
  • 4 מכניסים את הנתח לתנור לצלייה בחום גבוה ל- 8 דקות. מוציאים את הבשר בדיוק אחרי הזמן הנקוב. נותנים לנתח לעמוד 12 דקות, מחזירים לתנור לעוד 8 דקות ושוב מוציאים, מקררים 12 דקות ופעם שלישית מחזירים לתנור לעוד 8 דקות ומוציאים. מי שאוהב דרגת צלייה גבוהה יותר יחזיר לעוד 8 דקות.
  • 5 מצננים היטב. אחרי הצינון חותכים לפרוסות בסכין טובה.
  • מגוון אפשרויות:
  • 1 מוציאים חרדל, מלפפונים חמוצים ולחם מחמצת ומתענגים ככה. טעים טעים. מוסיפים רוטב חזרת, כרוב כבוש או רצועות של בצל מטוגן (לא חובה).
  • 2 שמים את פרוסות הבשר בחפיפה אחת על גבי השנייה, שופכים מעל חצי כוס ציר בקר-כבש ושורשים שבושל עם עצמות וירקות שורש במשך 3-4 שעות (גזר, בצל, לפת, שום, שורשי פטרוזיליה, סלרי ועצמות בקר-כבש עם פלפל אנגלי. לחצי שעה אחרונה מוסיפים פטרוזיליה).
  • 3 מיץ דובדבנים חמוץ מתוק מצנצנת של שימורי דובדבנים שצומצם שעה על אש נמוכה מזולף מעל.
  • 4 מכניסים לתנור חם ל- 8 דקות ולהגיש על אורז, או דקדקי תפו"א (דק במנדולינה) שבושלו 3 דקות במים רותחים, סוננו, הונחו על תבנית אפייה, רוססו בשמן ונזרו במלח כמהין. אפשר בטטות, ויטולט (הסגולים) ורגילים - כל אחד מהם או שילוב.

הערך התזונתי לא כולל את אפשרויות התוספות.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של נורית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)520224
חלבונים (גרם)65.31 28.1
פחמימות (גרם)10
מתוכן סוכרים (גרם)0.01 0
שומנים (גרם)26.64 11.46
מתוכם שומן רווי (גרם)9.13 3.93
כולסטרול (מ"ג)162.22 69.79
נתרן (מ"ג)136.0758.54
סיבים תזונתיים (גרם)0.31 0.13
מים (גרם)134.1957.73
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.180.08
ויטמין B (מ"ג)20.538.83
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.310.14
ויטמין B3 (מ"ג)17.367.47
ויטמין B5 (מ"ג)1.280.55
ויטמין B6 (מ"ג)1.370.59
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)20.128.65
ויטמין B12 (מק"ג)3.841.65
ויטמין C (מ"ג)0.250.11
ויטמין E (מ"ג)0.940.41
ויטמין K (מק"ג)6.352.73
סידן (מ"ג)53.9923.23
ברזל (מ"ג)4.561.96
מגנזיום (מ"ג)57.8224.87
זרחן (מ"ג)510.91219.8
אבץ (מ"ג)11.865.1
אשלגן (מ"ג)832.47358.14
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 28.6% 70.2% 0.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.4 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה