דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מיני פנקייקס גזר מקמח מלא
מיני פנקייקס גזר מקמח מלא
מיני פנקייקס גזר מקמח מלא
פנקייק עם גזר וקמח מלא

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 24 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מגררים דק את הגזר בפומפייה בעלת חורים קטנים. מניחים בצד.
  • 2 מנפים לקערה את הקמח המלא ואת אבקת האפייה, ומערבבים עד לפיזור אחיד.
  • 3 יוצרים גומה במרכז הקמח ומוסיפים אליה את הביצה ואת החלב. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים את הגזר, את הקינמון ואת הסוכר החום, ומערבבים שוב.
  • 4 מחממים מחבת גדולה וממיסים עליה מעט מהחמאה. יוצקים עליה 5 פנקייקים בעזרת כף - כל פנקייק מכף גדושה של בלילה.
  • 5 מטגנים את הפנקייקס על אש בינונית עד שהם יציבים מספיק כדי להפוך אותם. הופכים את הפנקייקס ומחלישים את האש מיד. מטגנים את הפנקייקס עד שהם מזהיבים גם בתחתיתם. מסירים מהאש.
  • 6 חוזרים פעמיים נוספות על שלבים 4+5 עם יתרת הבלילה (סה"כ 15 פנקייקס).
  • 7 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ביחס לפנקייקים אחרים.
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עידן גבאי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)32130
חלבונים (גרם)1.2 4.89
פחמימות (גרם)313
מתוכן סוכרים (גרם)0.74 3.02
שומנים (גרם)1.54 6.3
מתוכם שומן רווי (גרם)0.78 3.18
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)20.04 81.92
נתרן (מ"ג)28.36115.93
סיבים תזונתיים (גרם)0.27 1.09
מים (גרם)10.4442.66
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)73.15298.98
ויטמין B (מ"ג)0.20.81
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.050.22
ויטמין B5 (מ"ג)0.090.36
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.2213.17
ויטמין B12 (מק"ג)0.040.16
ויטמין C (מ"ג)0.281.15
ויטמין D (מק"ג)0.090.38
ויטמין E (מ"ג)0.130.53
ויטמין K (מק"ג)1.094.47
סידן (מ"ג)13.9156.87
ברזל (מ"ג)0.110.47
מגנזיום (מ"ג)1.45.72
זרחן (מ"ג)11.3646.42
אבץ (מ"ג)0.080.31
אשלגן (מ"ג)25.34103.56
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.38
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.32
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.170.68
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.160.63

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 25.4% 19.8% 50.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.39 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.