דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מלבי חלבי ותותים מסוכרים
מלבי חלבי ותותים מסוכרים
מלבי בכלי הגשה או בגביעים אישיים

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 224 גרם למנה\יחידה (6-7 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מכינים את התותים המסוכרים: מנקים את התותים מהעלים ושוטפים היטב. מעבירים לקערה, מוסיפים 1/3 כוס מים ומפזרים מעל את הסוכר. משהים במקרר לפחות 4 שעות.
  • 2 מוסיפים לסיר או קלחת חלב, שמנת מתוקה, סוכר ומי ורדים, ומחממים על הגז. כשהחלב מגיע לסף רתיחה, יוצקים כחצי כוס ממנו על הקורנפלור ומערבבים היטב עד שנוצר מרקם חלק ללא גושים.
  • 3 מוסיפים את הקורנפלור לסיר ועל אש קטנה מערבבים בעזרת מטרפה ידנית כ- 5 דקות, עד הסמכה.
  • 4 יוצקים את המלבי לתוך כלי הגשה בינוני ועמוק (אפשר כלי מעוצב - מוסיף יופי) או לצלוחיות הגשה אישיות (6-7). מצננים מעט, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתייצבות.
  • 5 פורסים את התותים המסוכרים ומסדרים סביב המלבי (או איך שאוהבים).
  • 6 פשוט מעדן - בתיאבון חיוך

זמן ההכנה כולל את זמן השהייה במקרר.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)277124
חלבונים (גרם)4.88 2.18
פחמימות (גרם)3014
מתוכן סוכרים (גרם)16.02 7.17
שומנים (גרם)15.14 6.77
מתוכם שומן רווי (גרם)2.17 0.97
כולסטרול (מ"ג)45.09 20.17
נתרן (מ"ג)72.3532.36
סיבים תזונתיים (גרם)2.54 1.13
מים (גרם)43.7919.59
ויטמין A (מק"ג)0.360.16
ויטמין B (מ"ג)0.230.1
ויטמין B1 (מ"ג)0.010
ויטמין B2 (מ"ג)0.010
ויטמין B3 (מ"ג)0.140.06
ויטמין B5 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.573.83
ויטמין C (מ"ג)219.39
ויטמין E (מ"ג)0.10.05
ויטמין K (מק"ג)0.790.35
סידן (מ"ג)126.256.45
ברזל (מ"ג)0.150.07
מגנזיום (מ"ג)4.762.13
זרחן (מ"ג)8.573.83
אבץ (מ"ג)0.050.02
אשלגן (מ"ג)54.9324.57
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.060.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.8% 28.7% 9.3% 57.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.43 (0.47 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.