דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט עלי מנגולד
סלט עלי מנגולד
סלט עלי מנגולד
פשוט וטעים - סלט עלי מנגולד

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 144 גרם למנה\יחידה (3-4 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לטגן שמן בסיר מתאים.
  • 2 לחתוך את עלי המנגולד ל- 3 עד 4 חתיכות ולהוסיף.
  • 3 להוסיף את המלח ולערבב.
  • 4 לבשל על אש נמוכה בערך 1/2 שעה, לערבב כל הזמן.
  • 5 לא להיבהל מהכמות של המנגולד שמתכווץ בבישול.
  • 6 להוסיף מיץ מלימון אחד ולבשל עוד כמה דקות.
  • 7 לשמור בקירור.
  • 8 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן לטגן ב- 2 כפות שמן במקום 4.5 כפות - כך המתכון יהיה דיאטטי ובריא יותר.

אפשר להכין מראש. אפשר להגיש חם או קר.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של בתיה דורון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)12083
חלבונים (גרם)2.38 1.65
פחמימות (גרם)64
מתוכן סוכרים (גרם)1.56 1.08
שומנים (גרם)10.45 7.24
מתוכם שומן רווי (גרם)1.59 1.1
נתרן (מ"ג)417.62289.51
סיבים תזונתיים (גרם)2.66 1.84
מים (גרם)122.6285
ויטמין A (מק"ג)382.58265.22
ויטמין B (מ"ג)0.940.66
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.460.32
ויטמין B5 (מ"ג)0.210.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.110.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.238.47
ויטמין C (מ"ג)25.9517.99
ויטמין E (מ"ג)2.371.65
ויטמין K (מק"ג)409.13283.62
סידן (מ"ג)73.1550.71
ברזל (מ"ג)2.831.96
מגנזיום (מ"ג)107.9674.84
זרחן (מ"ג)41.728.91
אבץ (מ"ג)0.420.29
אשלגן (מ"ג)695.59482.21
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.5% 49.1% 11.2% 27.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.28 (1.9 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.