דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פילה סלמון אפוי בתיבול מעודן

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 305 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מסדרים 4 ריבועים בינוניים מרדיד אלומיניום (פי 1.5-2 מגודל נתחי הדג) כשבמרכז כל אחד מהם מונחת חתיכת פילה סלמון.
  • 2 מפזרים על נתחי הדג מלח ופלפל לפי הטעם, מזלפים בשמן זית לפי הטעם.
  • 3 מניחים 2 פרוסות לימון על כל נתח ומפזרים עלי רוזמרין לפי הטעם.
  • 4 מקפלים את שולי רדיד האלומיניום על הדג - אוספים את ארבעת הקצוות למרכז ומהדקים היטב. שימו לב שכל נתח סגור ורדיד האלומיניום מהודק עד לאיטום מלא, על מנת למנוע דליפת נוזלים והתייבשות של הדג.
  • 5 מניחים את הדגים העטופים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 10-12 דקות.
  • 6 פותחים בעדינות את רדידי האלומיניום על מנת לוודא שהדג שינה את צבעו והתקשה קלות. במידת הצורך ניתן לאפות למשך 2-3 דקות נוספות.
  • 7 הקפידו להוציא את הדג בתום הזמן ועם מידת העשייה המתאימה, בכדי שלא יתייבש.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש על מצע של ירקות מבושלים.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)610200
חלבונים (גרם)55.84 18.34
פחמימות (גרם)52
מתוכן סוכרים (גרם)0 0
שומנים (גרם)40.35 13.25
מתוכם שומן רווי (גרם)7.75 2.54
כולסטרול (מ"ג)157.5 51.72
נתרן (מ"ג)836.96274.86
סיבים תזונתיים (גרם)2.3 0.75
מים (גרם)198.5665.21
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)4.491.47
ויטמין B (מ"ג)27.018.87
ויטמין B1 (מ"ג)0.870.29
ויטמין B2 (מ"ג)0.360.12
ויטמין B3 (מ"ג)20.226.64
ויטמין B5 (מ"ג)3.81.25
ויטמין B6 (מ"ג)1.670.55
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)87.7528.82
ויטמין B12 (מק"ג)72.3
ויטמין C (מ"ג)40.6513.35
ויטמין E (מ"ג)00
ויטמין K (מק"ג)0.410.13
סידן (מ"ג)70.9223.29
ברזל (מ"ג)1.370.45
מגנזיום (מ"ג)82.5627.11
זרחן (מ"ג)638.08209.55
אבץ (מ"ג)1.140.37
אשלגן (מ"ג)1,038340.84
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)11.133.65
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.30.1
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.70.56
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)11.123.65
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)5.151.69

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 39% 54% 4.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.66 (0.69 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.