דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 37 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חומוס גרגרים
חומוס ביתי עם גרגרים
  • 1 משרים את החומוס במים למשך הלילה. מסננים את מי ההשריה, ממלאים את הסיר במים מחדש ומבשלים את החומוס עד ריכוך מלא.
  • 2 טוחנים במעבד מזון את החומוס המבושל (אפשר להשאיר כמות מסוימת בצד כדי להגיש מעל החומוס) והשום יחד עם מחצית מי הבישול (1/4 כוס - לפי הצורך), עד שנוצר מרקם חלק. את המחצית השנייה של מי הבישול (1/4 כוס) מערבבים עם הטחינה (לפי הצורך).
  • 3 מעבירים הכל יחד לקערה, מוסיפים את מיץ הלימון, המלח, מלח הלימון והכמון. מערבבים היטב. אם עדיין סמיך אפשר להוסיף עוד ממי הבישול, עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
  • 4 מעבירים לצלחות הגשה ומעטרים בגרגרי החומוס שהשארנו בצד. אפשר לעטר במעט פפריקה, שמן זית (לפי הטעם) ומעט פטרוזיליה קצוצה.
  • 5 ביתי אבל עם טעם אמיתי - בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את מי בישול החומוס, שמן הזית, הפפריקה, הפטרוזיליה והשווארמה שבתמונה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.6% 18.4% 20.2% 48.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.33 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב