דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחמניות פסח
לחמניות פסח
לחמניות לפסח מצוינות ממש כמו לחם, צילום: דן פרץ

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 80 גרם למנה\יחידה (כ- 15 לחמניות פסח)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור לחום של 200 מעלות. מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה.
  • 2 בסיר מרתיחים מים, שמן ותבלינים. בנקודת הרתיחה מכבים את האש ומוסיפים את קמח המצה בבת אחת.
  • 3 בוחשיםהיטב ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ללא הפסקה, עד שמתקבל בצק אחיד.
  • 4 מוסיפים מעט קמח מצה אם הבצק דביק מדי ויוצרים כדורים בגודל של לחמניית ביס. אם קל יותר, משמנים קצת את הידיים בשמן או משתמשים עם כפפות חד פעמיות על כפות הידיים.
  • 5 מניחים בתבנית ואופים למשך 45 דקות.
  • 6 מגישים חם.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לפזר מעל הלחמניות קצח או שומשום שחור.

הערך התזונתי לא כולל את הקימל הטחון.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)143178
חלבונים (גרם)4.92 6.11
פחמימות (גרם)1114
מתוכן סוכרים (גרם)0.1 0.13
שומנים (גרם)8.86 11.01
מתוכם שומן רווי (גרם)1.32 1.64
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)101.18 125.75
נתרן (מ"ג)506.36629.28
סיבים תזונתיים (גרם)0.02 0.02
מים (גרם)52.6965.48
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)43.5354.1
ויטמין B (מ"ג)0.630.79
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.15
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.420.52
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.7915.9
ויטמין B12 (מק"ג)0.240.3
ויטמין C (מ"ג)0.010.02
ויטמין D (מק"ג)0.560.69
ויטמין E (מ"ג)0.290.36
ויטמין K (מק"ג)0.190.24
סידן (מ"ג)16.7720.84
ברזל (מ"ג)0.50.62
מגנזיום (מ"ג)3.734.63
זרחן (מ"ג)53.9767.07
אבץ (מ"ג)0.360.44
אשלגן (מ"ג)38.4747.81
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.520.65
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.420.53
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)11.24
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.931.15

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 35.3% 19.6% 45%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.55 (0.55 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.