דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אפשר להכין בצק פריך גם בפסח, צילום: שירן כרמל

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 67 גרם למנה\יחידה (כ- 12 חטיפים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבסיס:
  • 1 טוחנים את העוגיות במעבד מזון ומוסיפים להן את החמאה המומסת או שמן האגוזים (לפרווה).
  • 2 מהדקים את התערובת הפירורית לתחתית תבנית 20X30 מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים לרבע שעה.
  • הכנת שכבת האגוזים:
  • 1 מחממים מחבת על האש למשך כ- 3 דקות. כאשר המחבת חמה מאוד, שופכים לתוכה את הסוכר.
  • 2 ממיסים את הסוכר עד שמתקבל צבע קרמל בהיר.
  • 3 מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עד שהתערובת אחידה ללא גושים.
  • 4 מוסיפים את הדבש ומבשלים עוד דקה.
  • 5 מוסיפים את האגוזים, מבשלים אותם יחד עם הקרמל עוד דקה ומסירים מן האש.
  • 6 שופכים את תערובת האגוזים מעל הבצק ומשטחים לגובה אחיד.
  • 7 מקררים לחצי שעה בטמפרטורת החדר וחותכים לאצבעות או לכל צורה רצויה.
  • 8 שומרים בטמפרטורת החדר בכלי אטום עד שבוע או בפריזר עד חודש.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש לצד כוס תה. ניתן להוסיף פירות מסוכרים במגוון צבעים לגיוון.

ציוד נדרש: תבנית בגודל 20X30.

הערך התזונתי לא כולל את העוגיות הכשרות לפסח. לא תאמינו, אבל יש בצק פריך כשר לפסח... איך? פשוט מאוד! מרסקים עוגיות פסח קנויות או ביתיות, מוסיפים להן חמאה או שמן ומהדקים את התערובת לתבנית הרצויה.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)324482
חלבונים (גרם)3.32 4.94
פחמימות (גרם)3349
מתוכן סוכרים (גרם)29.98 44.64
שומנים (גרם)20.91 31.13
מתוכם שומן רווי (גרם)6.09 9.06
כולסטרול (מ"ג)24.5 36.48
נתרן (מ"ג)5.37.9
סיבים תזונתיים (גרם)0.95 1.42
מים (גרם)1.21.79
ויטמין A (מק"ג)0.30.45
ויטמין B (מ"ג)0.430.64
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.210.32
ויטמין B5 (מ"ג)0.10.14
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.9113.27
ויטמין C (מ"ג)0.410.61
ויטמין E (מ"ג)1.532.27
סידן (מ"ג)22.6833.77
ברזל (מ"ג)0.460.69
מגנזיום (מ"ג)17.4125.92
זרחן (מ"ג)31.2246.48
אבץ (מ"ג)0.560.84
אשלגן (מ"ג)78.86117.41
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)5.558.26
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.841.25
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.666.94
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.646.9

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 36% 5.7% 56.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.58 (0.59 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה