דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 455 גרם למנה\יחידה (4-5 מנות, כ- 15 קציצות גדולות)

  • הקציצות
  • חזה עוף - 500 גרם
    טחון
  • ביצה - Large
  • תרד - 175 גרם
    150-200 גרם טרי וקצוץ
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ דק דק
  • שום - שן
    כתושה
  • פירורי לחם - 2 כפות - סה"כ (22 גרם)
    או פירורי לחם מקמח מלא
  • קמח לבן - כף שטוחה (12 גרם)
    או קמח מלא
  • מלח - 1/3 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • הציפוי
  • פירורי לחם - 1/2 כוס - סה"כ (46 גרם)
  • השמן לטיגון
  • שמן קנולה - 15 כפות - סה"כ (150 מ"ל)
    ראו מידע נוסף באופן ההכנה
  • הפירה להגשה
  • תפוח אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
    חתוכים לקוביות
  • בטטה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (626 גרם)
    חתוכות לקוביות
  • מלח - קורט
  • פלפל שחור - קורט
  • שמן זית - כפית (5 מ"ל)
    לא חובה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קציצות עוף מטוגנות עם תרד
קציצות עוף עם פירה
  • 1 מערבבים את כל החומרים יחד בקערה (חוץ מפירורי הלחם לטבילה ומהשמן).
  • 2 משהים שעה במקרר לספיגת הטעמים.
  • 3 בצלחת שמים את פירורי הלחם, יוצרים קציצות בגודל הרצוי, מצפים בפירורי הלחם ומטגנים בשמן עמוק (בערך כוס שמן לטיגון עמוק - 15 כפות הכתובות במצרכים הן הכמות המוערכת של שמן שנספגת בקציצות).
  • 4 אפשרות הגשה עם פירה תפוחי אדמה + בטטה - מבשלים בסיר עם מי מלח עד לריכוך את תפוחי האדמה והבטטות, מסננים ומרסקים.
  • 5 מתבלים בפלפל שחור. אפשר להוסיף כפית שמן זית.
  • 6 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקציצות לאחר הטיגון. יש לטגן עם כוס שמן בערך. שיטת ההכנה כוללת גם בישול. זמן ההכנה כולל גם את זמן השהייה לספיגת טעמים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 25.2% 29.9% 40.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.38 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב