דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
גונדי טבעוני
גונדי טבעוני
גונדי פרסי לטבעוניים

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 221 גרם למנה\יחידה (כ- 20 קציצות, תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים אותן במעבד מזון.
  • 2 מוסיפים את השמן עד לקבלת עיסה רכה וחלקה.
  • 3 מעבירים לקערה ומוסיפים את קמח החומוס (ניתן להכין בבית מטחינת גרגירי חומוס קלוי במטחנת קפה), הבצלים והתבלינים. לשים היטב לקבלת תערובת אחידה, ניתן להוסיף מעט שמן קנולה, לטעום ולתקן טעמים לפי הצורך.
  • 4 יוצרים קציצות קטנות ועגולות (כמו כדורי טניס קטנים).
  • 5 להכנת המרק מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהופך לשקוף.
  • 6 ממלאים את הסיר במים עד 1/2 הגובה של הסיר, מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה.
  • 7 מכניסים פנימה את הקציצות ומבשלים למשך כחצי שעה.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
כדאי להגיש על מצע של אורז.

ציוד נדרש: מעבד מזון.

שיטת ההכנה כוללת גם טחינה וטיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות נטלי שמש

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)484219
חלבונים (גרם)26.81 12.11
פחמימות (גרם)4922
מתוכן סוכרים (גרם)9.73 4.39
שומנים (גרם)19.87 8.97
מתוכם שומן רווי (גרם)2.17 0.98
נתרן (מ"ג)1,572710.23
סיבים תזונתיים (גרם)8.23 3.72
מים (גרם)61.6427.84
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1.270.57
ויטמין B (מ"ג)2.831.28
ויטמין B1 (מ"ג)0.330.15
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.04
ויטמין B3 (מ"ג)1.280.58
ויטמין B5 (מ"ג)0.450.2
ויטמין B6 (מ"ג)0.410.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)280.84126.85
ויטמין C (מ"ג)3.871.75
ויטמין E (מ"ג)0.570.26
ויטמין K (מק"ג)6.452.91
סידן (מ"ג)256.59115.89
ברזל (מ"ג)3.921.77
מגנזיום (מ"ג)115.3952.12
זרחן (מ"ג)224.9101.58
אבץ (מ"ג)2.020.91
אשלגן (מ"ג)676.25305.44
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.930.87
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.080.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.850.84
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.980.44
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.970.44

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.9% 19.1% 25.7% 47.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.29 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.