דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות ללא גלוטן כשרות לפסח בצורות שונות
עוגיות ללא גלוטן כשרות לפסח בצורות שונות
עוגיות שילדים אוהבים

מצרכים למתכון

175 מנות/יחידות, 5 גרם למנה\יחידה (150-200 עוגיות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מנפים את הקמחים ולשים מכל החומרים (חוץ מהסוכר לזרייה) בצק אחיד ולא דביק.
  • 2 יוצרים גליל שמנמן ועוטפים בניילון נצמד. שומרים כשעה במקרר.
  • 3 מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים.
  • 4 מרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח לעלה דק, כ- 3-4 מ"מ.
  • 5 קורצים צורות ומניחים בתבנית גדולה המרופדת בנייר אפייה.
  • 6 זורים מעט סוכר על העוגיות שבתבנית (אפשר להוסיף קינמון טחון).
  • 7 אופים בחום בינוני בתנור שחומם מראש בחום של 175 מעלות, עד שהעוגיות מזהיבות, כ- 5-7 דקות.
  • 8 בתיאבון חיוך
  • הערות-
  • אפשר לשמור את הבצק גם יום קודם במקרר או כמה חודשים במקפיא ולהפשיר לפני השימוש
  • בכל השנה אפשר להמיר את קמח תפוחי האדמה בקמח קונדיטור
  • ככל שהעלה מרודד עבה יותר העוגיות תהיינה רכות יותר

זמן ההכנה כולל את זמן שהיית הבצק במקרר.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)19385
חלבונים (גרם)0.16 3.22
פחמימות (גרם)357
מתוכן סוכרים (גרם)0.77 15.47
שומנים (גרם)0.8 16
מתוכם שומן רווי (גרם)0.45 8.99
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)5 100.57
נתרן (מ"ג)6.1122.67
סיבים תזונתיים (גרם)0.02 0.4
מים (גרם)0.5911.91
ויטמין A (מק"ג)1.2425.01
ויטמין B (מ"ג)18.20.37
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)00.07
ויטמין B3 (מ"ג)00.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.010.24
ויטמין B6 (מ"ג)00.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.377.35
ויטמין B12 (מק"ג)0.010.14
ויטמין D (מק"ג)0.020.32
ויטמין E (מ"ג)0.010.16
ויטמין K (מק"ג)00.05
סידן (מ"ג)0.458.96
ברזל (מ"ג)0.010.28
מגנזיום (מ"ג)0.091.88
זרחן (מ"ג)1.5430.95
אבץ (מ"ג)0.010.2
אשלגן (מ"ג)1.0921.9
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.010.3
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.24
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.57
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.53

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 20.8% 4.2% 74.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.27 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.