דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת מוס גבינה עם תותים ופיסטוקים קלויים
עוגת מוס גבינה עם תותים ופיסטוקים קלויים
עוגת מוס גבינה מרשימה

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 113 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבסיס:
  • 1 טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון. לאחר שמתקבלים פירורים מוסיפים את החמאה המומסת, וממשיכים לעבד עד שמתקבל מרקם שמזכיר חול רטוב.
  • 2 מניחים שקף בדפנות התבנית (על מנת להקל על חילוץ העוגה ולשמור על צורה יפה).
  • 3 מהדקים לבסיס תבנית בקוטר 24 ס"מ משומנת קלות ומכניסים למקפיא להתייצבות בזמן שמכינים את המלית.
  • הכנת המלית:
  • 1 במיקסר עם וו הקצפה מקציפים יחד את השמנת מתוקה, הסוכר ואינסטנט פודינג הוניל, עד לקבלת קצפת יציבה.
  • 2 במקביל מערבבים את הגבינות בקערה נפרדת.
  • 3 מוסיפים את הקצפת לתערובת הגבינות בתנועת קיפול (לא להקציף!). ניתן להוסיף 14 גרם ג`לטין מושרה במים - אני ויתרתי מכיוון שאני לא חובבת ג`לטין.
  • 4 מוציאים את הבסיס מהמקפיא ומסדרים תותים חצויים לשניים, כאשר החלק החתוך פונה לדפנות התבנית (לא חובה כמובן).
  • 5 מעבירים את מלית הגבינה על בסיס העוגה ומיישרים בעזרת פלטה או מרית.
  • הכנת הציפוי:
  • 1 טוחנים את הביסקוויטים ומכסים את פני העוגה (במידה ורוצים ציפוי עבה יותר כמובן שניתן להוסיף ביסקוויטים).
  • 2 מכניסים למקפיא למשך 5-6 שעות לפחות. העוגה צריכה להתייצב, אך לא להיות קפואה לגמרי.
  • 3 לפני ההגשה מקשטים את העוגה (אני פיזרתי אבקת סוכר על חצי ממנה וקישטתי בתותים ופיסטוקים קלויים - אבל אפשר כל קישוט שרוצים כמובן).
  • 4 מפשירים את העוגה 20 דקות בערך בטמפרטורת החדר ומגישים.
  • 5 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 בכדי שהעוגה תהיה כשרה לפסח ניתן להחליף את הביסקוויטים בעוגיות יין כשל"פ באותה כמות שרשומה במתכון.
  • 2 מומלץ להשתמש בשקף לעוגה על מנת להקל על החילוץ מהתבנית ולשמור על צורה יפה.
  • 3 אם רוצים לקבל בסיס קראנצ`י יותר, ניתן להוסיף כ- 30 גרם שקדים מולבנים טחונים דק.
טיפ למתכון
את הפיסטוקים הקלופים אני קולה במיקרו כדקה וחצי-שתיים בפולסים עד שמתרככים מעט ומפיצים ריח ממכר.

ציוד נדרש: תבנית בקוטר 24 ס"מ.

הכמויות הן לפי כוס מדידה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות רותם מזרחי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)304268
חלבונים (גרם)4.67 4.12
פחמימות (גרם)2724
מתוכן סוכרים (גרם)11.05 9.74
שומנים (גרם)19.98 17.61
מתוכם שומן רווי (גרם)11.31 9.97
כולסטרול (מ"ג)50.99 44.94
נתרן (מ"ג)177.63156.57
סיבים תזונתיים (גרם)0.82 0.72
מים (גרם)18.2316.07
ויטמין A (מק"ג)0.410.37
ויטמין B (מ"ג)0.20.17
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.10.09
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.634.96
ויטמין C (מ"ג)11.810.4
ויטמין D (מק"ג)0.130.11
ויטמין E (מ"ג)0.090.08
ויטמין K (מק"ג)0.660.58
סידן (מ"ג)45.8240.38
ברזל (מ"ג)0.150.13
מגנזיום (מ"ג)4.584.04
זרחן (מ"ג)12.811.28
אבץ (מ"ג)0.070.06
אשלגן (מ"ג)47.9942.3
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.260.23
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.240.22
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.410.36
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.40.35

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 38% 8.9% 51.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.63 (0.65 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה