דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 439 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה (כ- 22 קציצות))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת הקציצות:
  • 1 לקצוץ דק את הבצל והפטרוזיליה במעבד מזון ולשים בקערה ביחד עם חזה העוף הטחון.
  • 2 להוסיף לקערה את שאר המצרכים (חוץ מהבמיה).
  • 3 ללוש היטב את התערובת בקערה בידיים ולהניח בצד לספיגת טעמים.
  • הכנת הרוטב:
  • 1 לטגן את הבצל הקצוץ בשמן עד להזהבה קלה בסיר סוטאז`.
  • 2 להוסיף את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, המים, המלח, הפלפל השחור, הסוכר והפפריקה המתוקה, ולהביא לרתיחה.
  • 3 בידיים רטובות לגלגל כדורים קטנים בגודל הרצוי (קציצות עגולות) מתערובת חזה העוף ולהניח בעדינות ברוטב העגבניות החם.
  • 4 לנענע קלות את הסיר על מנת שהקציצות לא תידבקנה אחת לשנייה ושהן תכוסנה כולן ברוטב.
  • 5 לאחר כ- 10 דקות של בישול להוסיף את הבמיה המוקפאת ולבשל כ- 20 דקות נוספות.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לאכול על מצע של אורז לבן.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
את הבקר ניתן להמיר בחלקים רזים כמו פילה, פילה מדומה, כתף. בנוסף, ניתן להפחית בכמות השמן לכף.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)24455
חלבונים (גרם)22.43 5.1
פחמימות (גרם)235
מתוכן סוכרים (גרם)5.58 1.27
שומנים (גרם)7.7 1.75
מתוכם שומן רווי (גרם)1.26 0.29
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)85.09 19.36
נתרן (מ"ג)930.57211.77
סיבים תזונתיים (גרם)6.18 1.41
מים (גרם)323.7273.67
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)72.616.52
ויטמין B (מ"ג)7.631.74
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.20.05
ויטמין B3 (מ"ג)5.91.34
ויטמין B5 (מ"ג)0.780.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.510.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)62.4714.22
ויטמין B12 (מק"ג)0.260.06
ויטמין C (מ"ג)26.446.02
ויטמין D (מק"ג)0.380.09
ויטמין E (מ"ג)0.790.18
ויטמין K (מק"ג)102.5923.35
סידן (מ"ג)109.424.9
ברזל (מ"ג)1.630.37
מגנזיום (מ"ג)58.6913.36
זרחן (מ"ג)172.3639.22
אבץ (מ"ג)1.310.3
אשלגן (מ"ג)395.8790.09
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.780.18
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.630.14
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.020.23
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.90.2

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.4% 12.9% 37.7% 39%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.19 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
ארוחה מבושלת ואיכותית
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה