דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלמון אפוי עם סופלה גבינה לבנה
סלמון אפוי עם סופלה גבינה לבנה
סלמון אפוי עם סופלה גבינה לבנה
מתכון מיוחד לשבועות

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 180 גרם למנה\יחידה (10-12 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מכינים משרה: מערבבים בקערית מלח, פלפל שחור, דבש, שמן זית וגרידת תפוז. מורחים את התערובת על פילה סלמון נקי ויבש ללא עור, מפזרים מעל עלי נענע, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה-שעה.
  • 2 חותכים בצל לרצועות דקות ומטגנים בחמאה עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים סוכר, מלח ופלפל שחור גרוס, מערבבים ואחרי כמה דקות מוסיפים מיץ תפוזים. מערבבים ומטגנים על אש בינונית-נמוכה עד שהמיץ מצטמצם כמעט לגמרי והבצל מקבל גוון צהבהב.
  • 3 מעבירים את הבצל לתבנית חסינת אש ומסדרים אותו בתחתית בשכבה אחידה. מנקים את הסלמון משאריות המשרה ומניחים על שכבת הבצל. במידת הצורך חותכים את פילה הסלמון לנתחים בגודל מתאים. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לרבע שעה.
  • 4 מכינים סופלה גבינה: מפרידים ביצים. את החלבונים מקציפים עד שמתקבל קצף רך. את החלמונים טורפים עם הגבינה. אחרי זה בעדינות, בשלוש נגלות מקפלים את החלבונים לתוך תערובת החלמונים.
  • 5 מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור, מורידים את נייר הכסף ומכסים את הדג האפוי בסופלה. מיישרים ומחזירים לתנור ללא נייר כסף ל- 15-20 דקות, או עד שהסופלה מזהיב.
  • 6 מגישים כמנה עצמאית או בתוספת תפוחי אדמה אפויים וסלט.
  • 7 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 עדיף להשתמש בסלמון טרי, אבל אפשר גם בקפוא. אם משתמשים בסלמון מופשר, מאוד חשוב לייבש אותו היטב לפני ההשריה.
  • 2 אם רוצים, אפשר להחליף את הגבינה הלבנה 5% בכמות זהה של גבינת פילדלפיה או בגבינה לבנה עם אחוזי שומן גבוהים יותר.
  • 3 תרגישו חופשי לתבל את המנה לפי טעמכם. לעומת זאת, אני לא ממליצה לוותר על מיץ תפוזים. הוא זה שאחראי על טעמה המיוחד של המנה.

ציוד נדרש: תבנית חסינת אש.

עוד הצעות למתכונים

כנסו לבלוג המרכיב הסודי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)247137
חלבונים (גרם)20.96 11.63
פחמימות (גרם)105
מתוכן סוכרים (גרם)4.84 2.69
שומנים (גרם)13.58 7.54
מתוכם שומן רווי (גרם)3.79 2.1
כולסטרול (מ"ג)108.46 60.2
נתרן (מ"ג)799.43443.68
סיבים תזונתיים (גרם)1.18 0.65
מים (גרם)121.6667.52
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)21.8412.12
ויטמין B (מ"ג)9.435.24
ויטמין B1 (מ"ג)0.330.18
ויטמין B2 (מ"ג)0.230.13
ויטמין B3 (מ"ג)6.83.77
ויטמין B5 (מ"ג)1.380.77
ויטמין B6 (מ"ג)0.640.36
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)44.6524.78
ויטמין B12 (מק"ג)2.271.26
ויטמין C (מ"ג)8.584.76
ויטמין D (מק"ג)0.340.19
ויטמין E (מ"ג)0.140.08
ויטמין K (מק"ג)0.480.26
סידן (מ"ג)54.2230.09
ברזל (מ"ג)0.760.42
מגנזיום (מ"ג)32.3817.97
זרחן (מ"ג)237.26131.68
אבץ (מ"ג)0.590.33
אשלגן (מ"ג)427.44237.23
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.682.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.10.06
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.730.41
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.022.23
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.121.18

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.6% 30.1% 46.4% 20.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.45 (0.47 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.