דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידת בטטה וגבינת עיזים
פשטידת בטטה וגבינת עיזים
פשטידת בטטה וגבינת עיזים
מתכון מנצח לשבועות

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 285 גרם למנה\יחידה (10-12 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • 2 מקלפים ופורסים את הבטטה ומבשלים במים או צולים בתנור לריכוך.
  • 3 מערבבים את כל החומרים (חוץ מהבטטה והפרומעז).
  • 4 משמנים את התבנית (תבנית גדולה) ומסדרים את פרוסות הבטטה, יוצקים מעל את הבלילה ומכניסים לתנור לכ- 20-25 דקות. בינתיים פורסים את גבינת העיזים.
  • 5 לאחר האפייה מוסיפים את פרוסות גבינת העיזים, מניחים עלי רוזמרין מעל ומכניסים לתנור לכ- 20 דקות נוספות או עד שנועצים קיסם במרכז הפשטידה והקיסם יוצא יבש.
  • 6 הפשטידה מוכנה - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
כדי לחתוך בקלות את גבינת העיזים ולשמור על הצורה שלה, הכינו מראש כלי עם מים רותחים וטבלו בו את הסכין לפני כל חיתוך של פרוסה (יש לנגב את הסכין לפני החיתוך).
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה על יוגורט במקום החלב.

ציוד נדרש: תבנית גדולה.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ענבר דויטש

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)296104
חלבונים (גרם)14.29 5.02
פחמימות (גרם)3813
מתוכן סוכרים (גרם)10.58 3.71
שומנים (גרם)9.55 3.35
מתוכם שומן רווי (גרם)4.78 1.68
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)111.84 39.24
נתרן (מ"ג)739.96259.64
סיבים תזונתיים (גרם)4.74 1.66
מים (גרם)165.257.96
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,472516.43
ויטמין B (מ"ג)3.131.1
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.20.07
ויטמין B3 (מ"ג)1.010.35
ויטמין B5 (מ"ג)1.440.51
ויטמין B6 (מ"ג)0.350.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)23.678.3
ויטמין B12 (מק"ג)0.220.08
ויטמין C (מ"ג)23.58.24
ויטמין D (מק"ג)0.510.18
ויטמין E (מ"ג)1.970.69
ויטמין K (מק"ג)4.041.42
סידן (מ"ג)117.6641.28
ברזל (מ"ג)1.840.64
מגנזיום (מ"ג)37.0413
זרחן (מ"ג)108.2938
אבץ (מ"ג)0.70.24
אשלגן (מ"ג)460.22161.48
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.590.21
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.50.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.920.32
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.860.3

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.1% 14.3% 21.5% 57.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה