דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אין ספק שהשום עושה את ההבדל

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 426 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים את הבטטות (חתוכות ל- 1.5X1.5 ס"מ) והשום עם 3 כפות שמן זית, וזורים מעל קורט מלח וקורט פלפל.
  • 2 מכסים בנייר כסף ושולחים לתנור לכ- 20 דקות על חום גבוה (250 מעלות צלזיוס) עד לריכוך. מסירים את הנייר, מוציאים את שיני השום בזהירות, זורים סוכר על קוביות הבטטה ומחזירים לתנור לכ- 10 דקות (בלי נייר כסף) עד להשחמה של הבטטות (להיזהר לא לשרוף!). מוציאים מהתנור.
  • 3 מבשלים את הפסטה (פטוצ`יני, פפרדלה, לינגוויני, טליאטלה) לפי הוראות היצרן.
  • 4 בינתיים, ממסים את החמאה ביתר שמן הזית (3 כפות) ומטגנים את הבצלים עם התימין עד להזהבת הבצל. מוסיפים יין לבן ומצמצמים.
  • 5 מוסיפים כחצי מכמות קוביות הבטטה ומטגנים עוד כדקה. מוציאים את גבעולי התימין. מוסיפים את הפסטה המבושלת (אחרי סינון), מערבבים, ויוצקים 5 כפות שמנת.
  • 6 מוסיפים בזיליקום ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם (קורט + קורט).
  • 7 מעבירים לצלחות הגשה, מפזרים מעל את יתר הבטטה ואת שיני השום, ומטפטפים את יתר השמנת (כף).
  • 8 מגישים חם. בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)501118
חלבונים (גרם)8.36 1.96
פחמימות (גרם)7117
מתוכן סוכרים (גרם)18.07 4.25
שומנים (גרם)17.95 4.22
מתוכם שומן רווי (גרם)4.74 1.11
כולסטרול (מ"ג)18.36 4.31
נתרן (מ"ג)377.2288.63
סיבים תזונתיים (גרם)6.91 1.62
מים (גרם)276.5764.98
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,485348.89
ויטמין B (מ"ג)3.960.93
ויטמין B1 (מ"ג)0.20.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.04
ויטמין B3 (מ"ג)1.430.34
ויטמין B5 (מ"ג)1.370.32
ויטמין B6 (מ"ג)0.790.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)25.35.95
ויטמין C (מ"ג)40.069.41
ויטמין E (מ"ג)1.810.43
ויטמין K (מק"ג)3,324780.95
סידן (מ"ג)144.8234.03
ברזל (מ"ג)2.570.6
מגנזיום (מ"ג)57.9613.62
זרחן (מ"ג)140.7433.07
אבץ (מ"ג)0.960.23
אשלגן (מ"ג)719.98169.17
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.260.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.240.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.7% 17.3% 8% 68%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.