דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שוקי עוף ועגבניות
שוקי עוף ועגבניות
שוקי עוף ועגבניות
העגבניות השלמות והאפויות עושות את ההבדל

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 331 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מעבירים את שוקי העוף לקערה, מכסים במים רותחים ומשהים כ- 5 דקות. מסננים מנוזלים, מנקים ושוטפים.
  • 2 בסיר סוטאז` רחב מטגנים את הבצלים בשמן הזית עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום, הפלפל האדום, הפלפל החריף והסלרי. ממשיכים לטגן עד לריכוך קל. מוסיפים את החריסה והתבלינים (חוץ מהמלח, אבקת המרק והאורגנו).
  • 3 מערבבים, מוסיפים את שוקי העוף ו"סוגרים" בשמן הטיגון תוך כדי ערבוב. מוסיפים את המלח ואבקת המרק, מערבבים שוב ומסדרים מעל את העגבניות.
  • 4 מפזרים מעל הכל את האורגנו היבש ועלי הסלרי הקצוצים, ומבשלים על אש בינונית עם מכסה סגור כרבע שעה, עד שהעגבניות תגירנה נוזלים.
  • 5 ממשיכים לבשל עוד כשעה על אש קטנה עם מכסה מעט פתוח, עד צמצום כמחצית מהנוזלים.
  • 6 בהצלחה ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.

הערך התזונתי לא כולל את עלי הסלרי הקצוצים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)344104
חלבונים (גרם)35.32 10.68
פחמימות (גרם)134
מתוכן סוכרים (גרם)6.24 1.89
שומנים (גרם)16.33 4.94
מתוכם שומן רווי (גרם)3.7 1.12
כולסטרול (מ"ג)111.45 33.7
נתרן (מ"ג)774.96234.3
סיבים תזונתיים (גרם)2.29 0.69
מים (גרם)260.4178.73
ליקופן (מ"ג)3.270.99
ויטמין A (מק"ג)107.7232.57
ויטמין B (מ"ג)9.432.85
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.330.1
ויטמין B3 (מ"ג)6.952.1
ויטמין B5 (מ"ג)1.390.42
ויטמין B6 (מ"ג)0.550.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)39.3211.89
ויטמין B12 (מק"ג)0.290.09
ויטמין C (מ"ג)97.7729.56
ויטמין D (מק"ג)0.160.05
ויטמין E (מ"ג)1.70.51
ויטמין K (מק"ג)18.765.67
סידן (מ"ג)57.2517.31
ברזל (מ"ג)3.421.03
מגנזיום (מ"ג)49.514.97
זרחן (מ"ג)246.7474.6
אבץ (מ"ג)3.851.17
אשלגן (מ"ג)670.31202.66
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.520.76
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.110.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.080.63
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.721.12
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.10.94

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 24.3% 52.5% 19.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.34 (0.35 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.