דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כדורי ריזוטו פרווה עם בטטה ופטריות
כדורי ריזוטו פרווה עם בטטה ופטריות
כדורי ריזוטו פרווה עם בטטה ופטריות
כדורי ריזוטו פריכים

מצרכים למתכון

43 מנות/יחידות, 52 גרם למנה\יחידה (40-45 כדורי ריזוטו)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לציר הירקות: מכניסים ירקות לסיר מלא במים (2 גזרים, בצל אחד, כרישה, תפוח אדמה, קורט מלח, קורט פלפל שחור, זר פטרוזיליה ואם רוצים גם כף אבקת מרק עוף), מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל כחצי שעה עד שהירקות רכים. מסננים את הירקות ושומרים את הנוזל ותפוח אדמה אחד. שימו לב שמצרכי הציר אינם כלולים ברשימת המצרכים (ראו מידע נוסף).
  • 3 מטגנים בסיר את קוביות הבטטה בשמן הזית עד להשחמה.
  • 4 מוסיפים את הבצל, הפטריות והאורז, ומערבבים היטב.
  • 5 מוסיפים את היין הלבן ומערבבים היטב עד לאידוי כל הנוזלים.
  • 6 מוסיפים בהדרגה בכל פעם מצקת של ציר ירקות חם (מומלץ לחמם את שני הסירים במקביל) ומערבבים היטב עד שהנוזלים מתאדים. כשהנוזלים מתאדים מוסיפים כף מצקת נוספת של ציר הירקות.
  • 7 מתבלים בקורט מלח וקורט פלפל שחור לפי הטעם, וכשהאורז כבר רך מוסיפים עוד 2 כפות שמן זית ותפוח אדמה מציר הירקות לאחר מעיכתו כפירה.
  • 8 בשלב זה, ניתן להגיש את הריזוטו. לכדורי ריזוטו: מניחים את התערובת שתתקרר לפחות כמה שעות. כשהיא קרה מכינים כדורים בידיים רטובות וטובלים בפירורי לחם.
  • 9 מניחים במקרר כ- 3 שעות לפחות. מטגנים בשמן עמוק עד שמזהיב - ממש לפני ההגשה (כחצי בקבוק שמן - ראו מידע נוסף).
  • 10 הכנת רוטב העגבניות: מטגנים את השום בשמן, מוסיפים את העגבניות והסוכר, ומבשלים כמה דקות.
  • 11 מוסיפים את המלח, הפלפל השחור ועלי הבזיליקום.
  • 12 להגשה: מניחים רוטב חם ועליו את כדורי הריזוטו החמים.
  • 13 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בכדורי הריזוטו לאחר הטיגון. יש להשתמש בכמות השמן לפי הצורך לטיגון עמוק (כחצי בקבוק שמן). הערך התזונתי לא כולל את ציר הירקות (חוץ מתפוח האדמה). התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עדנה עטיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)66128
חלבונים (גרם)0.91 1.76
פחמימות (גרם)714
מתוכן סוכרים (גרם)0.86 1.67
שומנים (גרם)3.58 6.93
מתוכם שומן רווי (גרם)0.46 0.89
נתרן (מ"ג)144.47279.96
סיבים תזונתיים (גרם)0.68 1.33
מים (גרם)21.1641
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)57.41111.26
ויטמין B (מ"ג)0.581.13
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.320.63
ויטמין B5 (מ"ג)0.180.34
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.224.29
ויטמין C (מ"ג)1.793.46
ויטמין D (מק"ג)0.030.05
ויטמין E (מ"ג)0.070.14
ויטמין K (מק"ג)193.27374.52
סידן (מ"ג)5.1910.06
ברזל (מ"ג)0.20.38
מגנזיום (מ"ג)3.827.41
זרחן (מ"ג)11.2621.81
אבץ (מ"ג)0.090.17
אשלגן (מ"ג)59.02114.37
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.7% 29.5% 7.5% 57.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.46 (0.5 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.