דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק גיאורגי טעים ביותר

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 200 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 חותכים את כנפי העוף לשניים (לא חובה) ומעבירים לקערה, מכסים
  • במים רותחים ומשהים כ- 5 דקות. מסננים מהנוזלים, מנקים ושוטפים.
  • 2 קוצצים דק במעבד מזון בצל, פלפל ירוק חריף, פלפל אדום, סלרי ושום יחד. מחממים בסיר את השמן ומוסיפים את הירקות שקצצנו. מטגנים תוך כדי
  • ערבוב, עד שהבצל מגיע לשקיפות.
  • 3 מוסיפים לסיר בהדרגה כנפי עוף, רסק עגבניות, תרכיז תמר הינדי ותבלינים, תוך כדי ערבוב. מוסיפים כליטר וחצי מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים אורז וממשיכים לבשל על אש בינונית כ- 10 דקות. בסוף מוסיפים מלח, כוסברה, שמיר ובזיליקום קצוצים.
  • 4 מבשלים עוד כחצי שעה, על אש קטנה עם מכסה מעט פתוח, עד צמצום מעט מהנוזלים והסמכת המרק.
  • 5 בהצלחה ובתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 את המרק הזה אפשר להכין גם עם חלקי עוף שונים, עם גרונות הודו או עם קוביות בשר בקר.
  • 2 במידה ובוחרים בבשר הודו או בקר, צריך לבשל בסיר נפרד בישול חלקי וכמעט מלא לפני שמכינים את המרק.
  • 3 מומלץ לטבול לחם גרוזיני או חלה - טעים!

הערך התזונתי לא כולל את תרכיז התמר ההינדי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)300151
חלבונים (גרם)29.39 14.73
פחמימות (גרם)126
מתוכן סוכרים (גרם)2.91 1.46
שומנים (גרם)14.52 7.28
מתוכם שומן רווי (גרם)2.59 1.3
כולסטרול (מ"ג)76.5 38.35
נתרן (מ"ג)538.97270.16
סיבים תזונתיים (גרם)1.39 0.7
מים (גרם)125.6562.98
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)71.3335.75
ויטמין B (מ"ג)8.914.47
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.08
ויטמין B3 (מ"ג)6.923.47
ויטמין B5 (מ"ג)1.040.52
ויטמין B6 (מ"ג)0.680.34
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)23.8411.95
ויטמין B12 (מק"ג)0.310.15
ויטמין C (מ"ג)38.0319.06
ויטמין D (מק"ג)0.110.06
ויטמין E (מ"ג)0.650.33
ויטמין K (מק"ג)1,581792.58
סידן (מ"ג)48.5924.36
ברזל (מ"ג)1.780.89
מגנזיום (מ"ג)32.1216.1
זרחן (מ"ג)179.990.18
אבץ (מ"ג)2.151.08
אשלגן (מ"ג)391.5196.24
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.670.84
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.230.61
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.411.21
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.051.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.4% 25.2% 50.9% 21.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.36 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה

מה דעתך?