דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פוקצ`ה ים תיכונית
פוקצ`ה ים תיכונית
פוקצ`ה ים תיכונית
פוקצ`ה עם רוזמרין וזעתר

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 102 גרם למנה\יחידה (כ- 6 פוקצ`ות, כל אחת 3 מנות)

  • הבצק
  • קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
    קמח מנופה
  • מלח - כף גדושה
  • שמרים טריים - שקית (50 גרם)
  • שמן זית - 5 כפות - סה"כ (50 מ"ל)
  • מים -  כוסות - סה"כ (600 מ"ל)
    חמימים
  • לשימון התבניות
  • שמן זית - 6 כפיות - סה"כ (30 מ"ל)
    כפית לכל תבנית
  • התוספות
  • רוזמרין - 10 גבעולים - סה"כ (20 גרם)
    עלים מ- 10 ענפי רוזמרין
  • זעתר - 5 כפיות שטוחות - סה"כ (20 גרם)
  • מלח גס - 6 קורט
  • שמן זית - 6 כפיות - סה"כ (30 מ"ל)
    כפית לכל פוקצ`ה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מערבבים היטב את הקמח והמלח בקערה. מוסיפים את השמרים ושמן הזית, ומתחילים לערבב במיקסר במהירות נמוכה, תוך כדי הוספה הדרגתית של המים.
  • 2 ממשיכים לערבב עוד כדקה ומעלים בהדרגה את הלישה עד למהירות מקסימלית, וממשיכים כ- 3 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
  • 3 יוצרים כדור, מניחים בקערה ומכסים במגבת/ניילון נצמד. מניחים באזור חם להתפחה כ- 35 דקות.
  • 4 לאחר ההתפחה הראשונה, נועצים אצבעות בבצק על מנת להוציא את האוויר. מפרידים את הבצק ל- 6 כדורים, ומניחים להתפחה שנייה למשך כ- 20 דקות. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 5 בידיים מעצבים כל כדור למלבן/אליפסה בעובי של כחצי ס"מ. עבור כל פוקצ`ה, משמנים תבנית בכפית אחת של שמן זית (מתוך 12 כפיות שמן הזית) ומניחים עליה את הפוקצ`ה. בתנועות נעיצה, דוחפים את הרוזמרין לתוך הפוקצ`ות. מפזרים את הזעתר והמלח הגס, ומטפטפים את יתר השמן (6 כפיות - כפית לכל פוקצ`ה) על הפוקצ`ות. מניחים מכוסה להתפחה אחרונה של כרבע שעה.
  • 6 אופים את הפוקצ`ות בתנור למשך כ- 20 דקות או עד להזהבה. מגישים חם!
  • 7 בתיאבון חיוך

בתמונה: פוקצ`ה ים תיכונית עם פוקצ`ה מיקס. התוספות לפוקצ`ה לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)252245
חלבונים (גרם)5.98 5.84
פחמימות (גרם)4241
שומנים (גרם)6.69 6.53
מתוכם שומן רווי (גרם)0.89 0.87
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020.02
נתרן (מ"ג)950.65927.97
סיבים תזונתיים (גרם)0.16 0.15
מים (גרם)34.0633.24
ויטמין A (מק"ג)1.621.58
ויטמין B (מק"ג)26.125.48
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.211.18
ויטמין C (מ"ג)0.240.24
סידן (מ"ג)4.954.83
ברזל (מ"ג)0.080.08
מגנזיום (מ"ג)1.361.33
זרחן (מ"ג)0.730.72
אבץ (מ"ג)0.020.02
אשלגן (מ"ג)7.567.38
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 12.2% 10.9% 76.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.14 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.