דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 110 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק שעועית אדומה צמחוני בנוסח גיאורגי
מרק שעועית אדומה גיאורגי
  • 1 משרים את השעועית האדומה במים למשך כל הלילה, מסננים את מי ההשריה וממלאים את הסיר במים מחדש.
  • 2 מבשלים את השעועית כשעתיים עד ריכוך כמעט מלא, ומוסיפים מים רותחים עד בערך פי 2 מגובה השעועית.
  • 3 מוסיפים בצל ושום וממשיכים לבשל עד ריכוך.
  • 4 מרסקים את השעועית עם הבצל בתוך הסיר בעזרת מועך תפוחי אדמה או בעזרת בלנדר ידני (ריסוק מעט גס).
  • 5 מוסיפים מלח, פלפל ירוק חריף, תבלינים, ירק ואגוזים, וממשיכים לבשל כחצי שעה עד שעה, עד צמצום נוזלים והסמכת המרק (בדרגת הסמיכות שרוצים).
  • 6 בהצלחה ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לקשט בבצל ירוק קצוץ. מומלץ לטבול צ`אדי (לביבות קמח תירס). המתכון שלי ללביבות נמצא באתר - "צ`אדי - לביבות מקמח תירס".

הערך התזונתי לא כולל את הצ`ילי המתוק והצ`ילי החריף. בתמונה רואים כד חרס קטן מקורי מגיאורגיה... אם יש ברשותכם כד כזה או כלי חרס אחר לתנור, אפשר לצקת את המרק לתוך הכלי, לכסות ולהכניס לתנור בחום של 190-200 מעלות ל- 20 דקות. המרקם הופך להיות קרמי - פשוט מעדן!

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.6% 9% 20.3% 57.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.14 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב