דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

32 מנות/יחידות, 31 גרם למנה\יחידה (כ- 32 פרוסות מ- 3-4 רולים)

  • האורז והאצות
  • אורז להכנת סושי - כוס (146 גרם)
  • מים - כוס (240 מ"ל)
  • חומץ אורז - כף (10 מ"ל)
    עם כף מים
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • אצות נורי להכנת סושי - 4 יחידות - סה"כ (6 גרם)
    אצה לכל רול
  • התוספות
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    מספיק לכל כמות הרולים
  • מלפפון עם קליפה - יחידה בינונית (96 גרם)
    להוציא את החלק המיימי
  • אספרגוס - 4 גדלים ממוצעים - סה"כ (152 גרם)
    3-5 גבעולים
  • דלעת - 20 גרם
    קנפיו - דלעת מתוקה - 2 רצועות
  • אבוקדו - יחידה בינונית ללא קליפה (174 גרם)
    פרוס
  • סלמון כבוש - פרוסה אחת

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סושי ביתי
סושי ביתי עם סלמון כבוש
  • 1 לשטוף היטב את האורז לסושי, להוסיף כוס מים ולבשל עד ריכוך.
  • 2 להוריד מהאש. לערבב בנפרד כף חומץ אורז + כף מים + כף סוכר + חצי כפית מלח, להמיס יחד ולהוסיף לאורז. לערבב ולטעום.
  • 3 עוטפים את המחצלת (מחלצת במבוק) בניילון נצמד למניעת הידבקות של האורז בין שלבי המחצלת.
  • 4 מניחים אצת נורי על המחצלת, לוקחים חופן מהאורז ומשטיחים תוך הידוק מירבי על האצה. שמים מעט מהתוספות (לא להעמיס) ומגלגלים, מהדקים היטב ופורסים לפרוסות לא גדולות.
  • 5 אם רוצים סושי (I/O (Inside Out - הופכים את האצה כך שהאורז כלפי חוץ והאצה היא הפנימית, מניחים את המילוי על האצה, מגלגלים רגיל ומפזרים שומשום שחור על האורז. חותכים כל רול לחצי, וכל חצי לרבע וכל רבע לשמינית.
  • 6 מגישים עם רוטב טריאקי (או סויה, ווסאבי וג`ינג`ר).
  • 7 כל מה שנותר הוא להתענג על סושי ביתי טעים ביותר חיוך

ציוד נדרש: מחצלת במבוק.

הערך התזונתי לא כולל את דג הסלמון הכבוש. כוס אורז אחת מספיקה לכ- 3-4 רולים עם שכבת אורז דקיקה והדוקה. כל רול מכיל 6-8 פרוסות. ניתן לשחק עם התוספות והמילויים וכמו כן, להשתמש בדג סלמון טרי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.3% 16.9% 7.9% 62.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.29 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב