דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנת פתיחה שפותחת את התיאבון

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 124 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הכדורים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת האורז:
  • 1 בסיר עם תחתית עבה מטגנים את האורז עם השמן על להבה בינונית, תוך כדי בחישה עד שצבע האורז נהיה לבן. מוסיפים כוס מים רותחים (בזהירות שלא להיכוות מהאדים שעולים מהסיר). בוחשים תוך כדי בישול עד שהאורז שותה את המים. חוזרים על התהליך עם עוד 4 כוסות מים רותחים. האורז צריך להישאר בסוף לח ודביק, אך ללא מים עודפים - ממש כמו ריזוטו. מכבים את האש ומעבירים את האורז לקערה גדולה. ממשיכים לערבב עד שהאורז מגיע לטמפרטורת החדר.
  • 2 מערבבים בקערה את הפנקו, המלח והבזיליקום, מפזרים מעל האורז, מוסיפים את הביצה וחזה העוף הטחון, ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  • 3 מכניסים למקרר לשעה לפחות, ובכלל אפשר להכין יום מראש.
  • הכנת המלית:
  • 1 במחבת עם תחתית עבה מטגנים את הבצל והג`ינג`ר בשמן תוך כדי בחישה עד שהבצל נהיה שקוף (כ- 5 דקות). מגבירים את האש ומוסיפים את הפרגית והשום. מטגנים כ- 2 דקות, מוודאים שאין גושי בשר, מוסיפים את ערמוני המים והמלח, מערבבים ומטגנים עוד חצי דקה. מכבים את האש, מעבירים את התערובת לקערה וממתינים עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורת החדר.
  • 2 מוסיפים את תערובת חמשת התבלינים, עשבי התיבול ושמן השומשום, ומערבבים היטב. אחרי שהכל קר אפשר להכין את הכדורים.
  • הכנת הכדורים:
  • 1 מכינים מהאורז 20 כדורים שווים בגודלם. במרכז כל כדור צרים שקע בעזרת האגודל. ממלאים בכפית מתערובת העוף וסוגרים מעל את האורז בחזרה לכדור. התערובת צריכה להיות מכוסה לגמרי.
  • 2 מקמחים את הכדורים ומטגנים טיגון עמוק למשך כ- 6-8 דקות, עד שהכדורים משחימים קלות (כדאי לטגן ב- 3-4 נגלות על מנת שלא להוריד את טמפרטורת השמן, מה שיגרום לכדורים לשתות יותר שמן).
  • 3 מעבירים לנייר סופג להיפטר משמן מיותר ומגישים עם פלחי לימון ותערובת מיונז וטבסקו (כפית רוטב הצ`ילי התאילנדי שמערבבים עם מיונז). במידה ולא רוצים להשתמש בכל הכדורים - אפשר לטגן אותם כ- 3-4 דקות עד להזהבה, לצנן, לשמור במקרר ולטגן שוב לפני שאוכלים.
  • 4 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בכדורים לאחר הטיגון. יש להשתמש בכמות השמן לפי הצורך לטיגון עמוק (מומלץ בצ`יפסר). הערך התזונתי לא כולל את רוטב הצ`ילי התאילנדי עם המיונז, ערמוני המים ותערובת חמשת התבלינים. הבשר המתובל עטוף באורז והריח מתגלה רק כשבוצעים את הכדור. תערובת התיבול היא חמישה תבלינים, תערובת המורכבת משומר, אניס, קינמון, ג`ינג`ר ושום. התערובת עזה ולכן יש להשתמש בה בזהירות, על מנת שלא תשתלט על טעמי המנה. החומרים מספיקים להכנת כ- 20 כדורים, אפשר לטגן טיגון ראשון ואז לשמור במקרר כמה ימים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. באדיבות ליאון אלקלעי, שף קולינרי של רשת המסעדות ג`פניקה.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)178143
חלבונים (גרם)5.16 4.15
פחמימות (גרם)1311
מתוכן סוכרים (גרם)0.32 0.26
שומנים (גרם)11.84 9.52
מתוכם שומן רווי (גרם)1.07 0.86
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)22.3 17.92
נתרן (מ"ג)239.4192.45
סיבים תזונתיים (גרם)0.48 0.38
מים (גרם)81.0165.12
ויטמין A (מק"ג)8.296.66
ויטמין B (מ"ג)1.471.18
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.140.91
ויטמין B5 (מ"ג)0.20.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.873.11
ויטמין B12 (מק"ג)0.070.05
ויטמין C (מ"ג)5.64.5
ויטמין D (מק"ג)0.090.07
ויטמין E (מ"ג)0.080.06
ויטמין K (מק"ג)1,6601,335
סידן (מ"ג)12.5210.06
ברזל (מ"ג)0.30.24
מגנזיום (מ"ג)6.064.87
זרחן (מ"ג)33.326.77
אבץ (מ"ג)0.280.22
אשלגן (מ"ג)58.1246.72
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.460.37
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.410.33
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.60.49
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.560.45

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 38.7% 16.9% 42.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.65 (0.67 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.