דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 218 גרם למנה\יחידה (כל מנה 100 גרם)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלמון בטריאקי, שום ובטטה
מנת גורמה מפילה סלמון
  • 1 משרים את הדג (מומלץ טרי) לשעה במים עם 2 כוסות מיץ לימון וכוס חומץ, כך שהנוזלים יכסו את הדג לגמרי. מוציאים ומנקים מקשקשים ושאר מרעין בישין. את הפעולה הזאת מבצעים רק אם הדג קפוא. במידה והדג טרי אין צורך כלל בפעולת ההשריה הזאת.
  • 2 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות. קולפים את הבטטות ומבשלים אותן במים עד לריכוך. מועכים לפירה ומערבבים עם הטריאקי, התימין והשום.
  • 3 מוציאים את הדג מההשריה, שוטפים היטב, מעסים את הצד הוורוד (איפה שלא היה עור) בשמן זית ומפזרים מלח ופלפל.
  • 4 יוצקים חצי מתערובת הטריאקי והבטטה לתבנית (עדיף חד פעמית), מניחים את נתח הסלמון ויוצקים את יתר התערובת מעל. מפזרים את הפנקו ואופים למשך כ- 20 דקות עד להזהבה קלה.
  • 5 מגישים חם ובתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. זמן ההכנה כולל את זמן ההשריה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.9% 24.3% 36.2% 35.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.34 (0.36 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב