דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת דבש בציפוי טופי
עוגת דבש בציפוי טופי
עוגת דבש עם ציפוי מתוק

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 59 גרם למנה\יחידה (כ- 25 פרוסות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחמם תנור ל- 180 מעלות.
  • 2 להקציף את הביצים ביחד עם 3/4 כוס הסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
  • 3 להנמיך את המיקסר ולהוסיף לאט את השמן.
  • 4 להוסיף לסירוגין את הקמח + אבקת האפייה, ואת הדבש והמים.
  • 5 להקציף רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 6 לשמן תבנית מרובעת (חד פעמית או רגילה) ולשפוך לתוכה את התערובת.
  • 7 לאפות כחצי שעה עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.
  • 8 להכניס את חצי כוס הסוכר לסיר ולהניח על אש בינונית-גבוהה.
  • 9 כשהסוכר נמס להוסיף בזהירות את השמנת מתוקה, ולערבב עד לקבלת קרם חלק במרקם טופי.
  • 10 לשפוך את הקרם החם על העוגה שהתקררה בינתיים. לא צריך לחכות שיתקרר - אפשר להגיש מיד.
  • 11 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מרובעת חד פעמית או רגילה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של פזית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)189318
חלבונים (גרם)2.6 4.37
פחמימות (גרם)3050
מתוכן סוכרים (גרם)16.7 28.11
שומנים (גרם)7.02 11.82
מתוכם שומן רווי (גרם)1.58 2.65
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)40.12 67.54
נתרן (מ"ג)78.37131.94
סיבים תזונתיים (גרם)0.28 0.47
מים (גרם)14.2223.93
ויטמין A (מק"ג)14.8525
ויטמין B (מ"ג)0.250.42
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.04
ויטמין B5 (מ"ג)0.150.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.647.81
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.14
ויטמין C (מ"ג)0.070.12
ויטמין D (מק"ג)0.190.32
ויטמין E (מ"ג)0.10.16
ויטמין K (מק"ג)0.030.05
סידן (מ"ג)6.2210.47
ברזל (מ"ג)0.220.37
מגנזיום (מ"ג)1.442.42
זרחן (מ"ג)18.9231.86
אבץ (מ"ג)0.150.25
אשלגן (מ"ג)20.0733.79
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.180.3
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.24
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.340.57
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.320.53

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 17.6% 6.5% 75.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.22 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.