3 מתחילים להפעיל את המיקסר עם וו הלישה על מהירות הכי נמוכה, ומוסיפים מים בהדרגה (לאט), עד שרואים שנהיה בצק גמיש.
4 בסוף מוסיפים את המלח ולשים את הבצק כ- 7 דקות במיקסר, עד לבצק גמיש ורך שנפרד מדפנות קערת המיקסר, ומסתובב סביב קרס וו הלישה.
5 מוציאים את הבצק מהקערה, לשים קצת בידיים (לא חובה) - אני אוהבת להרגיש את הבצק בידיים וללוש אותו עוד קצת.
6 שמים את הבצק בקערה, מתיזים עליו קצת תרסיס שמן, עוטפים בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
7 אחרי שהבצק תפח, מעבירים למשטח מקומח ומחלקים את הבצק לשני חלקים.
8 כל חלק מרדדים למלבן בעובי של כ- 2 ס"מ ומורחים עליו חמאה/מחמאה. מגלגלים את המלבן לרולדה וחותכים לשבלולים בעובי של 2-3 אצבעות.
9 מסדרים את השבלולים בסיר אלומיניום (סיר של קובנה) משומן בחמאה/מחמאה (לא נורא אם יהיו מרווחים בין השבלולים - הבצק עוד יתפח).
10 אם רוצים שהקובנה תהיה יותר משומנת - מפזרים בין השבלולים חתיכות חמאה/מחמאה.
11 מכסים את הסיר ומתפיחים את הקובנה שתגיע לגובה של 3/4 מגובה הסיר. בינתיים מחממים תנור ל- 180 מעלות.
12 אחרי שהקובנה תפחה, מכניסים לתא התחתון של התנור (מניחים את הסיר על תבנית התנור, עדיף לשים על תבנית התנור נייר אפייה).
13 זמן האפייה בערך כשעה, אבל להיות במעקב כי אצל כל תנור זה שונה... אחרי שעה אני הופכת את הסיר ואופה עוד כ- 15-20 דקות, אבל גם להיות תמיד במעקב (לבדוק, לפתוח את הסיר אחרי שעה ולראות את הצבע של הקובנה, לראות אם היא נאפתה כמו שצריך וכו`).