מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 380 גרם למנה\יחידה (5-6 מנות)
- הקינואה
- קינואה - 1½ כוסות - סה"כ (257 גרם)
- מים - 1.5 ליטר
- מלח - כף גדושה
- כורכום - 1/2 כפית שטוחה
- תפוחי האדמה
- תפוח אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
- שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
- כורכום - 1/2 כפית שטוחה
- לטיפטוף על האורז
- מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
- שמן קנולה - כף (10 מ"ל)
אופן הכנת המתכון
- תוספותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
תבשיל קינואה בסגנון פרסי
- 1 הכנת הקינואה: מרתיחים את המים בסיר, מוסיפים את המלח, הכורכום והקינואה, מבשלים אותה למשך 8-10 דקות (כ- 3/4 בישול) ומסננים.
- 2 הכנת תפוחי האדמה: מחממים את השמן בסיר (אפשר באותו סיר לאחר שנשטף קלות), מפזרים את הכורכום ומטגנים את פרוסות תפוחי האדמה עד להזהבה.
- 3 מנמיכים את הלהבה להכי נמוכה ומוסיפים את הקינואה.
- 4 מערבבים את המים והשמן, ומטפטפים בעזרת כף על הקינואה. מערבבים ומהדקים את הקינואה לסיר. ממשיכים בבישול על אש נמוכה עם מכסה עטוף במגבת למשך כ- 20 דקות.
- 5 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
עלות משוערת 8 ₪
טיפ למתכון
הצעת הגשה: לאחר צינון הופכים את הסיר על צלחת הגשה.
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
7.5% |
17.5% |
9.2% |
65.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב