דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחמניות מקמח מלא ואגוזים
לחמניות מקמח מלא ואגוזים
לחמניות מקמח מלא ואגוזים
לחמניות מקמח מלא לבית הספר

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 106 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להניח את כל מצרכי הבצק בקערה (מלבד המלח והמים) ולערבב.
  • 2 להוסיף את המלח ו- 2 כוסות מים ולהתחיל ללוש, להוסיף מים לפי הצורך.
  • 3 ללוש כ- 5 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  • 4 לכסות בניילון נצמד ולהתפיח כשעה במקום חמים.
  • 5 ללוש שנית כ- 5 דקות ולחלק לכ- 20 כדורים.
  • 6 להכין לחמניות קשר או לחמניות ארוכות (מה שמעדיפים), ולהניח בתבנית מכוסה בנייר אפייה להתפחה נוספת של כשעה.
  • 7 בקערית לטרוף את הביצה ושמן הזית, למרוח על הלחמניות ולפזר עליהן שומשום.
  • 8 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 20 דקות עד להשחמה.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף במקום אגוזים גרעיני חמנייה, פשתן וכדומה.

זמן ההכנה כולל את זמני ההתפחה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של פזית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)217204
חלבונים (גרם)6.95 6.54
פחמימות (גרם)3937
מתוכן סוכרים (גרם)1.71 1.61
שומנים (גרם)6.41 6.04
מתוכם שומן רווי (גרם)0.9 0.85
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)10.79 10.16
נתרן (מ"ג)1,2501,177
סיבים תזונתיים (גרם)6.55 6.17
מים (גרם)41.1838.77
ויטמין A (מק"ג)4.644.37
ויטמין B (מק"ג)67.6963.74
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)0.040.04
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.361.28
ויטמין B12 (מק"ג)0.030.02
ויטמין D (מק"ג)0.060.06
ויטמין E (מ"ג)0.030.03
ויטמין K (מק"ג)0.010.01
סידן (מ"ג)3.583.37
ברזל (מ"ג)0.060.06
מגנזיום (מ"ג)0.770.73
זרחן (מ"ג)5.745.41
אבץ (מ"ג)0.040.04
אשלגן (מ"ג)4.294.04
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.060.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.050.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.110.1
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.10.09

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11% 10.8% 11.7% 66.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.