דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סינרול בגרסא בריאה יותר
סינרול בגרסא בריאה יותר
סינרול בגרסא בריאה יותר
סינרול בריא - יש דבר כזה

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 90 גרם למנה\יחידה (כ- 14 סינרולים גדולים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מחברים למיקסר את וו הלישה.
  • 2 מפוררים לקערת המיקסר את השמרים הטריים. מוסיפים את הסוכר והמים ומערבבים.
  • 3 מוסיפים קמחים ומשפר אפייה ולשים את הבצק במשך דקה בדיוק. בינתיים, בקערה נפרדת טורפים היטב ביצה.
  • 4 מוסיפים חצי מהביצה למיקסר. מוסיפים שמן ולשים את הבצק 9 דקות.
  • 5 מוסיפים מלח ולשים עוד דקה.
  • 6 מעבירים את הבצק לקערה גדולה מאוד ומקומחת ומכסים בעזרת ניילון נצמד את הקערה. מתפיחים את הבצק בטמפרטורת החדר, עד שהבצק מכפיל את נפחו (ראו מידע נוסף).
  • 7 מחממים תנור ל- 180 מעלות. מרפדים 2 תבניות עגולות בקוטר 24 בנייר אפייה.
  • 8 מרדדים את הבצק למלבן גדול (25X45 ס"מ) בעובי כחצי ס"מ.
  • 9 מערבבים בקערה סוכר חום וקינמון.
  • 10 מחממים את החמאה במיקרו כ- 15-20 שניות, עד שהיא מתרככת (אך לא נוזלית!). מורחים את החמאה על הבצק המרודד. מפזרים על הבצק את תערובת הסוכר והקינמון ומשאירים שוליים עליונים ללא התערובת. דוחסים מעט את התערובת לתוך הבצק ומגלגלים לרולדה ארוכה. פורסים את הרולדה ל- 14 שבלולים ומניחים כל 7 שבלולים בתבנית עגולה. מכסים את התבניות בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח (ראו מידע נוסף).
  • 11 אופים כ- 25-30 דקות, עד שהשבלולים רק מתחילים להזהיב וקיסם הננעץ בבצק יוצא נקי או עם מעט פירורים.
  • 12 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: שתי תבניות עגולות בקוטר 24 ס"מ.

זמן ההתפחה משתנה על פי מזג האוויר - לרוב, בחורף ההתפחה תיקח 60-75 דקות, ובקיץ 30-45 דקות. בכל מקרה, תמיד צריך לחכות עד שהבצק מכפיל את נפחו (אך אסור להתפיח יותר מדי!).

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עידן גבאי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)225251
חלבונים (גרם)4.31 4.81
פחמימות (גרם)3741
מתוכן סוכרים (גרם)9.98 11.15
שומנים (גרם)7.49 8.37
מתוכם שומן רווי (גרם)2.73 3.05
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)21.33 23.84
נתרן (מ"ג)70.2878.53
סיבים תזונתיים (גרם)2.76 3.09
מים (גרם)32.0235.78
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)4.044.51
ויטמין B (מ"ג)0.850.95
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.650.72
ויטמין B5 (מ"ג)0.050.06
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.419.4
ויטמין B12 (מק"ג)0.020.02
ויטמין C (מ"ג)1.111.24
ויטמין D (מק"ג)0.050.06
ויטמין E (מ"ג)0.050.05
ויטמין K (מק"ג)0.320.36
סידן (מ"ג)32.7736.62
ברזל (מ"ג)0.690.77
מגנזיום (מ"ג)1.822.03
זרחן (מ"ג)22.6925.35
אבץ (מ"ג)0.060.06
אשלגן (מ"ג)1719
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.090.1
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.090.1

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.3% 14.5% 8.3% 71.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.19 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.