דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
נתחי פרגית עם פטריות פורטבלו ואספרגוס
נתחי פרגית עם פטריות פורטבלו ואספרגוס
ארוחת צהריים מהשף מישהו?, צילום: איל קרן

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 488 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 במחבת פסים כבדה או בגריל צולים את הפרגיות עד לקבלת צבע יפה. כשהפרגיות מוכנות מניחים על קרש חיתוך ופורסים לרצועות לא דקות מדי.
  • 2 במחבת חלקה מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הפרגיות החתוכות ופטריות הפורטבלו. מקפיצים מעט ומוסיפים את האספרגוס, ממליחים ומפלפלים לפי הצורך, מוסיפים את היין האדום, מצמצמים ושורפים את האלכוהול.
  • 3 מוסיפים את ציר הבקר, מערבבים ומצמצמים. לאחר שכל הרוטב הסמיך מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה והבצל הירוק, מערבבים ומורידים מהאש.
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש בליווי פירה תפו"א.

הערך התזונתי לא כולל את פירה תפוחי האדמה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שלום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)566116
חלבונים (גרם)63.92 13.09
פחמימות (גרם)163
מתוכן סוכרים (גרם)2.29 0.47
שומנים (גרם)25.35 5.19
מתוכם שומן רווי (גרם)6.25 1.28
כולסטרול (מ"ג)204 41.79
נתרן (מ"ג)484.0999.16
סיבים תזונתיים (גרם)4.97 1.02
מים (גרם)374.8876.79
ליקופן (מ"ג)0.020
ויטמין A (מק"ג)206.0142.2
ויטמין B (מ"ג)27.045.54
ויטמין B1 (מ"ג)0.430.09
ויטמין B2 (מ"ג)1.060.22
ויטמין B3 (מ"ג)20.214.14
ויטמין B5 (מ"ג)4.080.84
ויטמין B6 (מ"ג)1.060.22
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)203.3941.66
ויטמין B12 (מק"ג)0.660.14
ויטמין C (מ"ג)47.119.65
ויטמין D (מק"ג)0.40.08
ויטמין E (מ"ג)1.890.39
ויטמין K (מק"ג)511.24104.72
סידן (מ"ג)123.3425.26
ברזל (מ"ג)6.411.31
מגנזיום (מ"ג)101.1420.72
זרחן (מ"ג)601.03123.11
אבץ (מ"ג)7.141.46
אשלגן (מ"ג)1,466300.27
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)5.151.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.230.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)4.340.89
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)7.791.59
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)6.661.36

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.5% 23% 58% 14.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.34 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.