דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת צהריים מבושלת

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 333 גרם למנה\יחידה (6-7 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 שוטפים ומבשלים את נתח הבשר בשלמותו למשך כשעה וחצי-שעתיים (בישול חלקי), מצננים ופורסים לקוביות בגודל בינוני (את ציר הבקר שומרים).
  • 2 בסיר סוטג` בינוני מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להזהבה. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים עוד כדקה.
  • 3 מוסיפים בהדרגה את קוביות הבשר, המלח הגס, הגזר, הסלרי, האריסה והתבלינים, וממשיכים לטגן קלות תוך כדי ערבוב.
  • 4 מוסיפים 1.5 כוסות מים רותחים ו- 2 כוסות מציר הבקר ששמרנו, ומביאים לרתיחה.
  • 5 מוסיפים את אבקת מרק העוף וגרגירי החומוס המבושלים, מערבבים קלות, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל כשעה על אש בינונית.
  • 6 בהצלחה ובתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה לנסות ללא אבקת המרק.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)442133
חלבונים (גרם)43.11 12.95
פחמימות (גרם)258
מתוכן סוכרים (גרם)6.75 2.03
שומנים (גרם)18.43 5.54
מתוכם שומן רווי (גרם)5.38 1.62
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.390.12
כולסטרול (מ"ג)111.66 33.54
נתרן (מ"ג)788.76236.97
סיבים תזונתיים (גרם)6.53 1.96
מים (גרם)237.7371.42
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)572.34171.95
ויטמין B (מ"ג)11.883.57
ויטמין B1 (מ"ג)0.240.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.470.14
ויטמין B3 (מ"ג)8.292.49
ויטמין B5 (מ"ג)1.620.49
ויטמין B6 (מ"ג)1.150.34
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)107.2432.22
ויטמין B12 (מק"ג)7.372.21
ויטמין C (מ"ג)8.682.61
ויטמין E (מ"ג)1.20.36
ויטמין K (מק"ג)23.297
סידן (מ"ג)78.5423.6
ברזל (מ"ג)5.91.77
מגנזיום (מ"ג)74.1322.27
זרחן (מ"ג)442.42132.92
אבץ (מ"ג)8.52.55
אשלגן (מ"ג)967.09290.54
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.640.19
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.610.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.290.09
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.290.09

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7% 19.8% 46.4% 26.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.3 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה